Weerbericht:
Vrij zonnig en tropisch warm, morgen meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 15 km

Politie: Werk niet mee aan pinpasfraude

Toegevoegd: 01-11-2019, 16.21 uur
Politie: Werk niet mee aan pinpasfraude
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De politie in Zeeuws-Vlaanderen waarschuwt jongeren niet in te gaan op voorstellen van criminelen om hun bankrekening aan hen beschikbaar te stellen.


"Criminelen hebben hun geld vaak op een illegale manier verkregen. Ze willen dat geld wegsluizen. Dat doen ze bijvoorbeeld door jou een bedrag te betalen met de afspraak dat ze hun geld op jouw rekening laten storten. Later halen ze dat geld van jouw rekening af", zo legt de politie uit.

Volgens de politie zijn de laatste tijd signalen binnengekomen dat jongeren, onder meer via Snapchat, benaderd worden voor deze zogeheten pinpasfraude. Dat is echter niet zonder risico. "Je fungeert als geldezel. Omdat het via jouw rekening gebeurt, werk jij mee aan een criminele organisatie en ben jij zelf óók strafbaar. Je kunt hiervoor zelfs een strafblad krijgen", zo legt de politie uit.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750