Weer persoon te water bij Breskens

Toegevoegd: 02-11-2019, 15.31 uur - Update: 02-11-2019, 22.45 uur

Weer persoon te water bij Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij Breskens is zaterdagmiddag een persoon te water geraakt en vervolgens gered door de bemanning van een loodsboot.

De melding over de drenkeling kwam rond 14.35 uur binnen. Na de melding werd de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen. Ook de ambulancedienst werd gewaarschuwd. Al snel kwam het nader bericht dat de drenkeling, een vrouw, aan boord was genomen van de Belgische loodsboot 'Wulpen' en naar de wal kon worden gebracht. Redders van de KNRM schoten de bemanning van de loodsboot te hulp.

Twintig minuten na de eerste melding ontstond verwarring over een mogelijke tweede drenkeling. Daarom werd door de Kustwacht verder opgeschaald. Onder meer een helikopter en de KNRM-reddingboot van Cadzand werden opgeroepen om te zoeken maar gelukkig bleek er slechts sprake te zijn van één drenkeling. Deze is met spoed door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de vrouw gaat, is niet bekend.

Vrijdagavond raakten in Breskens ook twee personen te water bij de Oosthavendam. Zij werden door omstanders uit het water gehaald en konden ter plekke worden behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wdfaasse (4-11-2019 om 07:12)
Hoe is het mogelijk dat er mensen te water raken wat steeds meer voorkomt en dat zelfs in deze tijd van jaar onbegrijpelijk dat zoiets voorkomt
Cadzandse (3-11-2019 om 09:28)
Pleurt iedereen in Breskens in het water ofzo?
wdfaasse (2-11-2019 om 19:01)
Een vrouw te water gered door een.loodsboot zulke berichten lees je steeds meer voor mij niet te begrijpen hoe die mensen te water zijn gekomen.