www.hvzeeland.nl

Weer persoon te water bij Breskens

Toegevoegd: 02-11-2019, 15.31 uur - Update: 02-11-2019, 22.45 uur

Door: Roland de Jong

BRESKENS - Bij Breskens is zaterdagmiddag een persoon te water geraakt en vervolgens gered door de bemanning van een loodsboot.

De melding over de drenkeling kwam rond 14.35 uur binnen. Na de melding werd de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit Breskens opgeroepen. Ook de ambulancedienst werd gewaarschuwd. Al snel kwam het nader bericht dat de drenkeling, een vrouw, aan boord was genomen van de Belgische loodsboot 'Wulpen' en naar de wal kon worden gebracht. Redders van de KNRM schoten de bemanning van de loodsboot te hulp.

Twintig minuten na de eerste melding ontstond verwarring over een mogelijke tweede drenkeling. Daarom werd door de Kustwacht verder opgeschaald. Onder meer een helikopter en de KNRM-reddingboot van Cadzand werden opgeroepen om te zoeken maar gelukkig bleek er slechts sprake te zijn van één drenkeling. Deze is met spoed door de ambulancedienst naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het nu met de vrouw gaat, is niet bekend.

Vrijdagavond raakten in Breskens ook twee personen te water bij de Oosthavendam. Zij werden door omstanders uit het water gehaald en konden ter plekke worden behandeld.