Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer arrestaties voor overval Hrieps

Toegevoegd: 04-11-2019, 11.23 uur
Bij de overval werd de contante opbrengst van muziekfestival Hrieps gestolen.
Bij de overval werd de contante opbrengst van muziekfestival Hrieps gestolen.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Tim Koster

Goes - De politie heeft maandagmorgen in twee woningen in Goes nog eens twee mannen aangehouden voor de brute woningoverval in Grijpskerke in mei van dit jaar.


Allebei de mannen zijn 32 jaar en wonen in Goes. Het tweetal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. De politie onderzoekt hun precieze aandeel bij de overval. Ook heeft de politie in één van de woningen een huiszoeking verricht. De mannen hebben beperkende maatregelen opgelegd gekregen.

Politie en justitie hebben tot nu toe acht mensen voor de woningoverval aangehouden. Vier mannen zitten nog vast voor hun betrokkenheid bij de overval. Twee vrouwen die eerder werden opgepakt mogen hun proces in vrijheid afwachten. De twee bewoners van de woning in ’s Heer Arendskerke, waar afgelopen zaterdag onderzoek in de woning plaatsvond, worden later verhoord. Daarmee komt het totaal van het aantal verdachten op dit moment op 10 mensen. Dinsdag 5 november staat een zogenaamde Pro Forma zitting gepland.

De man, die woensdag 30 oktober in Domburg werd aangehouden, is een 22-jarige inwoner uit Domburg. Hij werd op straat aangehouden toen hij op een scooter reed. Bij de aanhouding troffen agenten een alarmpistool aan. Deze is in beslag genomen. Ook deze verdachte zit nog steeds vast.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse (5-11-2019 om 22:28)
@Cor...dan nog hoor je van een ander zijn/haar eigendom te blijven, beveiliging of niet
Michel (5-11-2019 om 21:04)
@Japie, hoe weet je dat de salontafel vol met bankbiljetten heeft gelegen. Met deze uitspraken moet je toch oppassen.
Cor (5-11-2019 om 14:29)
Misschien zijn er mensen die de politie en hulpverlening al jaren in de kou laat staan @Zeeuwse. Mensen hebben een eigen verantwoordelijkheid en als de beheerder van het geld geen enkele vorm van beveiliging heeft genomen valt hem/haar dit zelf aan te rekenen. Wat denkt u dat een verzekering zegt als u netjes de premie betaald heeft maar komt melden dat iemand uw huis heeft leeggeroofd nadat u de deur hebt open gelaten, de waakhond bij het pension hebt achtergelaten en fotos van uw open deur met vertrekmelding op facebook hebt gezet? Eigen verantwoordelijkheid is een ding en beperkte politiecapaciteit ook. Zo ook een eigen mening. Dat die van Japie negatief is is zijn goed recht. Reageer liever inhoudelijk op het bericht ipv op de persoon.
Zeeuwse (5-11-2019 om 13:04)
Japie heeft veel te veel tijd over anders zou hij niet op praktisch elk artikel zo negatief reageren. Niks eigen schuld, je moet gewoon met je handen van andermans spullen af blijven!
Jac (5-11-2019 om 00:09)
@Japie: eigen schuld?, je moet gewoon van andermans spullen afblijven. PUNT. Als er geen of onvoldoende bewaking bij is is dat blijkbaar in jouw wereld een vrijbrief om het dan maar te stelen. Niet in mijn wereld.......
Japie 12 (4-11-2019 om 14:44)
En toch vind ik het eigen schuld van Hrieps organisatie.. Als ik een scooter opgeef als gestolen die ik niet op slot heb gezet zegt Politie eigen schuld helaas.. Als je met tonnen aan geld zonder bewaking rondloopt en gezellig je salontafel vol gooit met bankbiljetten en je word overvallen dan helpen ze je wel ? Als hun nu gewoon bewakers hadden ingehuurd ( zoals het hoort ) dan was er niks gebeurt.. Nu worden allerlei onderzoeken gedaan op kosten van de gemeenschap wat voorkomen had kunnen worden.. Blijft mooi werk van Politie maar helaas blijft het eigen schuld van Hrieps ( beter voorkomen dan genezen ) !