KNRM vaart uit voor gestrand scoutingvlet

Toegevoegd: 04-11-2019, 23.35 uur

KNRM vaart uit voor gestrand scoutingvlet
© Foto: KNRM Veere
Door: Tim Koster

VEERE - De KNRM-reddingboot ‘Oranje’ van het station Veere is zaterdag aan het begin van de avond ingezet voor een scoutingvlet dat gestrand was met motorproblemen.

Rond 18.30 uur kwam de melding bij de dienstdoende bemanning van de reddingsboot binnen. Uit de melding bleek dat er 8 personen op de scoutingvlet zaten en dat zij gestrand waren tussen Arnemuiden en Geersdijk.

Volgens de KNRM komen deze incidenten vaker voor maar was de situatie deze keer anders dan normaal. Het was donker, het regende en er waren golven van 1 meter hoog. Voor het Veerse Meer is dat onstuimig. Door de krachtige wind werd de vlet ook nog eens tegen een dijk geduwd.

Eenmaal ter plaatse aangekomen zijn twee opstappers te water gegaan om een sleeplijn over te brengen omdat het te ondiep was voor de reddingboot. Na een eerste controle bleken de opvarenden in goede gezondheid te zijn. Zij bleken naderhand al ruim drie uur vast te zitten.

De ‘Oranje’ heeft de vlet vlotgetrokken waarna het op sleeptouw is genomen richting scoutcentrum Kamperland. Daar aangekomen is er nog een laatste medische check uitgevoerd waarna de reddingboot weer retour kon.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750