Politie waarschuwt voor bromfietsdieven

Toegevoegd: 05-11-2019, 10.01 uur

Politie waarschuwt voor bromfietsdieven
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - De politie waarschuwt voor bromfietsdieven die de laatste tijd actief zijn in Vlissingen

De laatste paar weken wordt er regelmatig aangifte gedaan van diefstal van bromfietsen, laat de politie weten. Uit de vele aangiftes blijkt dat mensen de bromfietsen ’s nachts, al dan niet afgesloten, achterlaten in de tuin. De politie adviseert de voertuigen goed af te sluiten in een schuur op te bergen. Of anders ergens met een kettingslot aan vast te maken. Alleen een stuurslot voldoet niet.

In het kader van de vele diefstallen heeft de politie gistermiddag gericht gecontroleerd op brom- en snorfietsers. Hierbij werd zowel het vervoersmiddel alsmede de bestuurder onderzocht. Bij de controle zijn in totaal 7 bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen. Er zijn onder andere processen verbaal uitgedeeld voor het rijden zonder rijbewijs, te hoge construstiesnelheden en het negeren van een geslotenverklaring.

Later op de avond heeft de politie ook nog gecontroleerd op het voeren van verlichting. Hierbij zijn twee fietsers op de bon geslingerd die zonder verlichting reden. Twee andere fietsers werden weer bekeurd voor het bellen op de fiets. Ook is er nog een bekeuring uitgedeeld voor het vervoeren van een kind op schoot voorin de auto.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Scooter4life (19-11-2019 om 19:13)
Scooter achterwiel altijd ketting slot aan een paal doen want voor het raam is net als een fiets 2 man optillen foetsie dag Berini! Triest dat verklaar dat vrijland hier zoveel mag ! Vind zonde voor de Berini Eigenaren!
Cor (6-11-2019 om 02:15)
GOED BEZIG JONGENS! In het kader van de VELE DIEFSTALLEN heeft de politie gistermiddag gericht gecontroleerd op brom- en snorfietsers. Er zijn onder andere processen verbaal uitgedeeld voor het Niet-diefstal-gerelateerd, Niet-diefstal-gerelateerd en het Niet-diefstal-gerelateerd. Later op de avond heeft de politie nogmaals gecontroleerd omdat het toch weer eind van het jaar is en er boetes uitgeschreven moeten worden
Mijn mening (5-11-2019 om 20:06)
@mijn mening, ik zou de scooter met dief er op bij het wegrijden opblazen.. dit maakt mij ongeschikt voor een functie bij de politie;)
@ mijn mening (5-11-2019 om 13:48)
Heeft u weleens overwogen om bij de politie te gaan werken? Ik vind het ook een geweldig idd!
Mijn mening (5-11-2019 om 10:43)
Je kan afwachten en hopen dat je deze dieven een keer op heterdaad betrapt maar er zou ook een lok scooter ingezet kunnen worden.