Weerbericht:
Onstabiel zomerweer met geregeld (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Agent bijna aangereden, politie zoekt getuigen

Toegevoegd: 05-11-2019, 20.15 uur
Agent bijna aangereden, politie zoekt getuigen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - Dinsdagmiddag is op de Tractaatweg een bestuurster aangehouden nadat ze bijna een agent had aangereden. De politie zoekt nog getuigen van het voorval.


Het incident speelde zich af rond 14.30 uur. Een agent reed over De Tractaatweg richting België en zag in de buurt van de afslag naar Axel dat een vrouw, in een auto met een Belgisch kenteken, een mobiele telefoon vasthield. Hij wilde de automobiliste een bekeuring geven en gaf een stopteken. De vrouw reageerde hier niet op en reed stug door. Een motoragent is daarna naast de vrouw gaan rijden en nadrukkelijk gebaarde dat ze moest stoppen.

Hierop bracht de vrouw plotseling haar auto op de afrit naar Westdorpe tot stilstand. Hierdoor ontstond een gevaarlijke situatie. De vrouw is zelfs op de afrit uit haar voertuig gestapt. Ondanks nadrukkelijk aandringen van de agenten weigerde ze iedere medewerking. De automobiliste stapte op een gegeven moment weer in haar auto en reed weg. Bij deze actie heeft ze bijna een agent aangereden. De agent is opzij gesprongen om niet geraakt te worden. De vrouw is hierop aangehouden.

Het bleek te gaan om een 39-jarige vrouw waarvan de woonplaats nog niet bekend is. De agent heeft aangifte gedaan tegen de vrouw. Ze is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Haar rijbewijs is ingenomen. De politie is op zoek naar mensen die meer over dit incident weten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (7-11-2019 om 18:06)
@Cor, Waar slaat jouw relaas op? Was je getuige? Het is gewoon idioot gedrag van de bestuurster, nu is ze nog verder van de pad en terecht! Je weet niet of de motor agent voor de auto is gestopt ipv er achter. Daarnaast is zo'n persoon geen rijbewijs waard, of je het eens bent of niet met een prent je rijd niet weg van je staande houding. Laat staan dat je bijna iemand aanrijd. Let wel, als een agent liegt of met andere woorden het verhaal overdrijft dan kan dat ook zijn baan kosten, dus dan mag je er van uit gaan dat dit geen onzin is. Daarnaast vragen ze ook om getuigen.
Betweters (7-11-2019 om 13:40)
Een agent die een auto aanhoudt, parkeert ook vaak voor het betrokken voertuig en loopt daar dus op af. Indien oom agent de auto van achter nadert, op het raam klopt en de bestuurder wilt ervandoor gaan, zal er toch een zijwaartse beweging gemaakt moeten worden of niet? Heb deze situatie vaak zat meegemaakt en je moet echt opzij springen omdat idioten die achter het stuur zitten met een telefoon bij voorbaat al poging tot doodslag aan de broek zouden moeten hebben, zo’n gek zal je kind maar scheppen als het voor de eerste keer naar school fietst!
Jan (6-11-2019 om 08:33)
Nu zou ik wel eens willen horen wat er verder gebeurt,als dit gebeurd bij een burger dan word de zaak geseponeerd ,de politie kan aangifte doen van alles en nog wat, maar als de burger dit zou doen dan zijn wij de deur nog niet uit bij de politie en wordt het geseponeerd ,het mes snijd aan 2 kanten hier (soms)
Willem (6-11-2019 om 08:05)
Altijd weer die gsm in het verkeer. Is niet te stoppen.rijd dagelijks naar Terneuzen op mijn scooter zie dagelijks verschillende bestuurders met hun gsm bezig als ze rijden .fietsers,automobilisten,zelfs een rij instructeur in een leswagen.
Cor (6-11-2019 om 02:08)
"De automobiliste stapte op een gegeven moment weer in haar auto en reed weg. Bij deze actie heeft ze bijna een agent aangereden. De agent is opzij gesprongen om niet geraakt te worden." Blablabla dit staat werkelijk bij ieder bericht waar iemand vanuit stilstand wegrijd. Altijd die zielige aangiftes van poging tot doodslag als iemand wegrijdt en een agent staat er meters naast. Dat is hooguit negeren van een bevel of een stopteken. En altijd moeten ze wegspringen om een dodelijk ongeluk te voorkomen. Het lijkt me dat je met je waakzame (en dienstbare) instelling toch wel doorhebt dat iemand de auto in beweging gaat brengen en je je binnen die tijd wel een stap opzij kan doen. Het zet een enorm triest beeld van de politie neer.
Cookie-instellingen beheren