Weerbericht:
Heldere nacht, overdag zonnig. Steeds warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Weer cocaïne onderweg naar Vlissingen onderschept

Toegevoegd: 06-11-2019, 10.59 uur
De aangetroffen lading drugs.
De aangetroffen lading drugs.
© Foto: Openbaar Ministerie (OM)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - In de haven van Rotterdam is opnieuw een lading cocaïne gevonden die bedoeld was voor een bedrijf in Vlissingen. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om 750 kilo.

De drugs zaten in een container met bananen afkomstig uit Ecuador en was onderweg naar een bedrijf in Vlissingen. In de container zat 750 kilo cocaïne. Met behulp van speurhonden en een scan kon de drugs gevonden worden. Het Vlissings bedrijf waar de container voor bedoeld was heeft volgens het OM niets met de smokkel te maken.

De drugs, die de douane op 31 oktober heeft gevonden, zijn inmiddels vernietigd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

Vorige maand werd er in de Rotterdamse haven ook al 800 kilo cocaïne aangetroffen in een container met bananen. Ook deze lading drugs was afkomstig uit Ecuador en bedoeld voor een bedrijf in Vlissingen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mar (6-11-2019 om 21:27)
Rick er staat een vraagteken in mijn opmerking!
AD. (6-11-2019 om 16:45)
Wat is er toch met die bananen ??.
Rick (6-11-2019 om 15:51)
Mar: Er staat nergens dat het voor hetzelfde bedrijf zou zijn; goed lezen!
Mar (6-11-2019 om 14:33)
Weer naar hetzelfde bedrijf? Dan mag daar ook wel eens een onderzoek worden gehouden..
JFK (6-11-2019 om 14:29)
en dan de hoeveelheden die er WEL doorkomen. Het is heel simpel, de heren geven zelf aan waar en wat en via de achterdeur komen er TONNEN binnen. Het is een spelletje en de heren van justitie en de douane trappen er nog steeds in, of ...........
Japie 12 (6-11-2019 om 12:20)
Vlissingen Narco stad aan zee ! Yeah ! Toen ik in de jaren 80, 90 en 00 hier riep en schreef tegenwoordig dat er een drugsprobleem is in Vlissingen lachte iedereen mij uit als zwartkijker en je woont zeker in de Bonedijkestraat.. Nu met die drugstesten is gebleken ik toch gelijk had en die agenten van toen zijn er niet meer die mij toen uitlachten van 'valt wel mee' ! Moet je nu eens zien elke dag lees je over drugs en handel hier.. Nu lacht niemand meer om mij hé, burgemeester Halsema praat alsof Amsterdam zo erg maar ook hier is het helemaal uit de hand gelopen en zelfs de jeugd gebruikt hier volop drugs.. Zelfs wapens in omloop.. Nu is zelfs de burgemeester wel overtuigd het niet goed zit in Vlissingen maar nu is het te laat !!!