Weerbericht:
Zowel vandaag als morgen veel zon en droog
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Vijfde aanhouding vechtpartijen en onrust Terneuzen

Toegevoegd: 06-11-2019, 12.18 uur
Vijfde aanhouding vechtpartijen en onrust Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

TERNEUZEN - In de voorbije weken is de politie druk bezig geweest met het onderzoek naar de verspreiders van berichten op sociale media waardoor scholieren in Terneuzen werden aangemoedigd om deel te nemen aan vechtpartijen.

De berichten werden voornamelijk via Snapchat verspreid en, met name door scholieren, veel gedeeld. Door deze berichten ontstond een hoop onrust onder scholieren in Terneuzen. De politie werd erin gemoeid en door de burgemeester van de gemeente Terneuzen werd, in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie, zelfs een samenscholingsverbod afgekondigd. Het onderzoek is inmiddels voor het grootste gedeelte afgerond.

Vanmorgen is door de politie een vijfde verdachte aangehouden. Het gaat om een jongen van 15 jaar afkomstig uit Oost-Souburg. De jongen heeft niets te maken met de scholen of scholieren die werden betrokken bij de vechtpartijen. Hij heeft vanmorgen een verklaring afgelegd bij rechercheurs waarin hij bekent deel te hebben genomen in de verspreiding van de eerste berichten. De jongen zit nog vast, zijn telefoon is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Eerder zijn door de politie al 4 verdachten aangehouden en verhoord. De verdachten zijn een 16-jarig meisje, twee 14-jarige jongens en een 18-jarige man. Ook hebben rechercheurs verschillende getuigen gehoord.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (7-11-2019 om 06:56)
Terneuzen, wat is er tegenwoordig te doen voor de jeugd is er een Soos zo als vroeger waar ze zich eens terug kunnen trekken met vrienden & ja wel meisjes jongens. Wat is nu de werkelijke boodschap deze ruzie, wat winnen ze er mee? Hierin zijn geen winnaars, ja ouders die zich kapot schamen om hun kind die hier in betrokken is bewust dan wel onbewust, jeugd neem jullie verantwoordelijk en wees volwassen het zit in jullie.....je zijn niet slecht echt niet ik was vroeger ook geen brave hoor menig politie agent achter mij aan, helaas was ze te slim af, hoort er bij toch. Dat Halt gebeuren heb ik mijn twijfels over, de jeugd heeft geen thuis waar ze zich eens kunnen terug trekken of ik zie het verkeerd?
Michel (6-11-2019 om 13:39)
En wat brengt het op, niets. Het kost de belastingbetaler alleen maar geld. Het zijn weer zinloze HALT gevallen.