Boetes voor niet aangeven van richting

Toegevoegd: 08-11-2019, 17.22 uur

Boetes voor niet aangeven van richting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie heeft de afgelopen dagen in Terneuzen meerdere automobilisten bekeurd voor het niet aangeving van richting bij het verlaten van een rotonde.

De controles vonden plaats op de Herbert H. Dowweg. Volgens de politie zorgt het niet aangeven van richting regelmatig voor gevaarlijke situaties. Ook heeft het een slechte invloed op de doorstroming van het verkeer.

In het totaal zijn er elf bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de rotonde verlieten zonder richting aan te geven. Deze bestuurders hindereden daadwerkelijk een andere bestuurder die de rotonde op wilde rijden.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Chauffeur (9-11-2019 om 19:59)
Er moet eens een duidelijke uitleg komen voor bepaalde mensen. Veel mensen hebben hun rijbewijs gehaald voor de tijd van rotondes en zij weten simpelweg niet hoe het werkt of maken hun eigen regels. Er is maar 1 regel en dat is richting aangeven bij het verlaten van de rotonde, niet bij oprijden en NOOIT naar links. Om maar niet te spreken over de binnenbaan op een rotonde...
Janpeter (9-11-2019 om 17:46)
Helaas is dit slechts om het financieel gat te vullen in november en december. Dit moet vaker gebeuren
Koos P. (9-11-2019 om 11:01)
Geen richting aangeven kan ik nog wel mee leven. Ik vind het veel irritanter als mensen te vroeg richting aangeven; je denkt dat ze gaan afslaan, begint zelf al een stukje te rijden en dan komen ze toch door! En dan krijg je vaak ook nog een arrogante blik, zo van "Wat doe jij nou? je ziet toch dat ik richting aangeef?!"
fietser (9-11-2019 om 10:19)
En zeker als 2e het niet uitzetten van de mistverlichting als het niet meer nodig is. In file rijdend of bij het openstaan van een brug om schepen door te laten. Vind de verkeersdeelnemer toch slecht in toepassen van de regels tegenwoordig iedereen doet maar wat. Kom je aangefietst en kijk je even opzij, je passeert de geparkeerde auto en gaat terug naar rechts staat er ineens een auto die tegen het verkeer in voor je neus gaat parkeren!?
Miranda (9-11-2019 om 10:16)
En kan er kan er ook wat gedaan worden aan automobilisten die richting aangeven zonder dat ze de rotonde verlaten? Ook zo irritant, dan ga je er van uit dat je op kan rijden, want ze verlaten immers de rotonde zegt de richtingaanwijzer en dan rijden ze toch door. En dan nog boos zijn ook!
Ria (9-11-2019 om 09:09)
Eindelijk! Dit is een grote irritatie... Maar alle verkeer maakt zich hier schuldig aan, ook bv fietsers ! En dit wordt tòch al geleerd bij het school-verkeersexamen? Laat hier maar eens campagne voor komen! Richting aangeven voorkomt ongevallen