Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, vanmiddag kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes voor niet aangeven van richting

Toegevoegd: 08-11-2019, 17.22 uur
Boetes voor niet aangeven van richting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie heeft de afgelopen dagen in Terneuzen meerdere automobilisten bekeurd voor het niet aangeving van richting bij het verlaten van een rotonde.


De controles vonden plaats op de Herbert H. Dowweg. Volgens de politie zorgt het niet aangeven van richting regelmatig voor gevaarlijke situaties. Ook heeft het een slechte invloed op de doorstroming van het verkeer.

In het totaal zijn er elf bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die de rotonde verlieten zonder richting aan te geven. Deze bestuurders hindereden daadwerkelijk een andere bestuurder die de rotonde op wilde rijden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (14-11-2019 om 11:50)
Juist Antigsm links aageven op een rotonde is duidelijk voor de medeweggebrukers. Vaak denkt men kennelijk dat je niet over 3/4 van de rotonde gaat. Ik merk het dikwijls als ik wel richting aangeef naar links dat er toch mensen zijn die al de rotonde oprijden omdat ze er niet van uit gaan dat ik naar links ga en pas op het laatste moment zien dat ik nog doorkom.
Adam (11-11-2019 om 09:13)
@Jose: politie zijn ook maar mensen, maken dus ook foutjes...onlangs reed ik een rotonde op want de politieauto gaf richting naar rechts aan maar kwam toch door....beiden vol in de ankers en ook al ben ik geen liplezer toch kon ik duidelijk 'sorry' aflezen :-)
Loek de Hoogh (11-11-2019 om 08:15)
Ben jaren lang rijinstructeur geweest en maakte van invoegen op snelwegen en rotondes veel werk. Mijn leerlingen moesten tot in den treuren dit oefenen. Totdat er perfect een rotonde werd gereden of ingevoegd was het bij mij niet mogelijk om het examen aan te vragen. Helaas tegenwoordig is het bar gesteld met deze twee disciplines op het wegennet, dus bekeuren maar veel vaker zou dit moeten gebeuren , het is een oprechte ergernis.
N. (10-11-2019 om 18:33)
Het werd eens tijd. Eën van de grootste ergernissen wat mij betreft. Als het flink druk is, is niks irritanter dan onnodig staan wachten terwijl je wel al gewoon de rotonde op kan rijden, maar zo nodig wachten moet omdat iemand te beroerd is richting aan te geven. Zouden ze vaker op moeten controleren!
AntiGSM (10-11-2019 om 11:57)
@Chauffeur; je bent duidelijk niet op de hoogte van de regels, bij het 3/4 nemen van een rotonde mag je wel richting aangeven. Is (helaas) niet meer verplicht maar mag wel. Ik persoonlijk doe het altijd omdat het duidelijker is voor je medeweggebruikers. Het wordt ook zo aangeleerd bij de huidige rijlessen.
auto (10-11-2019 om 02:07)
geen richting geven kan ik nog mee leven bij rotondes aan de manier van rijden kan ik het nog zien aankomen. maar rotodes nemen kunnen weel mensen niet. geen auto toch bijna stil staan remmen en als er een auto komt dan gaan ze rijden.