Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgische kotter draait net in schroef

Toegevoegd: 13-11-2019, 09.43 uur
Drie reddingboten en een sleepboot schoten te hulp.
Drie reddingboten en een sleepboot schoten te hulp.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Drie reddingboten en een sleepboot zijn dinsdagavond uitgevaren nadat op de Westerschelde een Belgische kotter in problemen was gekomen doordat één van de netten in de schroef was gedraaid.


De 4-koppige bemanning van de 24 meter lange en 6 meter brede Belgische viskotter Z55 sloeg rond half tien alarm bij de Kustwacht. De vissers bleken het net namelijk niet zelf uit de schroef te kunnen krijgen. Hierdoor dreigde de kotter naar een nabij gelegen zandbank af te drijven.

Vanuit Breskens voer de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uit. De collega's uit Cadzand snelden ter plekke met de reddingboot Winifred Lucy Verkade-Clark. Vanaf de Zeemanshoop werd een opstapper overgezet zodat een sleepverbinding tot stand kon worden gebracht.

Toen de Cadzandse redders ter plaatse waren, bleek dat het grootste gevaar geweken was. De uit het Belgische Blankenberge afkomstige reddingboot Sterken Dries arriveerde enige tijd later maar deze kon de kotter niet mee terug nemen. Daarom werd sleepboot Multratug 29 ingezet om het incident verder af te handelen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750