Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 40 km

Vuurwerk, wapen en drugs gevonden in Souburg

Toegevoegd: 14-11-2019, 11.06 uur
De politie gisteren in de Julianastraat in Oost-Souburg.
De politie gisteren in de Julianastraat in Oost-Souburg.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Bij het politie-onderzoek gisteren in de Julianastraat in Oost-Souburg zijn verdovende middelen, een wapen en onderdelen van gestolen scooters aangetroffen. Ook vond de politie illegaal vuurwerk. Dat is zojuist naar buiten gebracht.


De politie stelde woensdagmiddag een controle in bij de garageboxen aan de Julianastraat omdat zij informatie had dat hier aan brom- en snorfietsen werd gesleuteld. In één van de boxen werden drie jongemannen aangetroffen. Nadat in de box verdovende middelen werden ontdekt, werd het drietal aangehouden. Het gaat om een 18-jarige inwoner van Vlissingen en twee 17-jarige jongens uit Oost-Souburg. Ze zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast.

Toen een nader onderzoek werd ingesteld, kwam ook zwaar vuurwerk boven water. Het ging volgens de politie om bijna 500 nitraten en ruim 100 zogeheten cobra's. De politie nam ook ruim 50 gram hasj en een stroomstootwapen in beslag. Er werden ook gestolen scooteronderdelen aangetroffen en in beslag genomen.

De politie heeft onder meer de gemeente Vlissingen op de hoogte gebracht van de vondst. Dit omdat ook sprake was van gevaarlijke situaties. Zo hingen volgens de politie enkele elektriciteitsdraden los.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (14-11-2019 om 17:32)
Wat een vangst zeg van de politie! Chapeau!
Cookie-instellingen beheren