Weerbericht:
Eerst enkele buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Woning en schuur verzegeld vanwege drugs

Toegevoegd: 14-11-2019, 18.10 uur - Update: 15-11-2019, 10.40 uur
Woning en schuur verzegeld vanwege drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Een woning en een bijbehorende schuur in Rilland zijn op last van de Reimerswaalse burgemeester José van Egmond voorlopig dicht. Dit vanwege de vondst van drugs en een drugslaboratorium.

In de woning aan de Vierlingweg werd volgens de PZC op 10 juni een handelshoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen. Het huis wordt daarom voor de duur van drie maanden verzegeld. In de schuur werd hennepolie vervaardigd in een laboratorium. De schuur gaat voor zes maanden op slot.

De gemeente laat weten met de sluiting verdere criminele activiteiten en drugstoerisme te willen tegengaan. "De handel in drugs trekt georganiseerde criminaliteit aan en leidt tot drugstoerisme binnen de gemeente. Daarnaast zorgt het gebruik van drugs voor individuele schade en leidt tot verslaving. De sluiting van de woning in Rilland is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij drugshandel te doorbreken", zo laat de gemeente weten.

"We willen als gemeente ook een signaal afgeven naar direct omwonenden en de rest van de omgeving dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd. De bescherming van de openbare orde en veiligheid, het woongenot van de omwonenden en de strijd tegen de handel in verdovende middelen wegen voor de burgemeester zwaarder dan het belang van de bewoner om in de woning te blijven wonen. Politie, Openbaar Ministerie en gemeente trekken hierin samen op, zowel strafrechtelijk als bestuurlijk", aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Irene (15-11-2019 om 11:22)
Dit is wel heel apart zeg, maanden na het aantreffen wordt er pas besloten om de boel dicht te gooien. Wat voor reden zit hierachter?
jan (15-11-2019 om 06:58)
10 juni??? waarom heeft dat zo lang geduurd?? 6 maanden later en dan maar 3 maanden dicht?? heeft de gemeente zitten slapen????