Weerbericht:
Geleidelijk opklaringen, morgen vooral in het zuidoosten een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 37 km

Automobilist stopt niet voor politie

Toegevoegd: 17-11-2019, 08.27 uur
De man negeerde een stopteken en reed onder invloed van drugs.
De man negeerde een stopteken en reed onder invloed van drugs.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

HULST - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige automobilist uit Axel achtervolgd en klemgereden. De man negeerde een stopteken en reed onder invloed van drugs.


Agenten zagen rond 02.30 uur een Ford rijden over de Absdaalseweg. De bestuurder slingerde nogal en de agenten gaven de man een stopteken. Dit negeerde de automobilist en reed vervolgens door in de richting van Sint Jansteen. De politie zette vervolgens de zwaailichten en sirene aan, maar ook nu stopte de automobilist niet.

De politie heeft de auto vervolgens kunnen stoppen op de Verrekijker in Sint Jansteen. De bestuurder werd gelijk aangehouden. De passagier stapte uit de auto en rende weg. Meerdere agenten hebben nog gezocht in de omgeving, maar deze wist te ontkomen.

In de auto roken de agenten een sterke henneplucht. De auto is vervolgens doorzocht en bij de bestuurder is een speeksel- en alcoholtest afgenomen. De man testte positief op THC en cocaïne en er is dan ook een bloedproef afgenomen. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

De bestuurder kreeg voor zijn rijgedrag de nodige bekeuringen, namelijk voor het geen richting aangeven, niet de verplichte rijrichting volgen, negeren stopteken, niet voldoende rechts houden en rijden zonder rijbewijs. Tegen hem werd tevens proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed van drugs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (20-11-2019 om 10:56)
moet veel meer gebeuren. gesnapt met drank of drugs? bye rijbewijs en auto in beslag nemen. laat ze maar opnieuw lessen en examen. de doen.softe aanpak helpt toch niet.
Steen (19-11-2019 om 17:38)
kaat en anonymous: Moraalridders
Anonymous (18-11-2019 om 21:38)
Inderdaad Kaat jij snaptem!;)
Kaat (17-11-2019 om 20:52)
Zeg rat, vreemde conclusie tav @Anonymous: "dus omdat jij lekker met de hoop meepraat mag nu iedereen ineens doen wat hij wil?" Snap je eigenlijk wel waar t over gaat....? Of is t misschien je maatje die gepakt is. Verbeter de wereld, begin bij jezelf ;)
ko (17-11-2019 om 16:17)
Hardleerse kerel??Kan wel tegen de harde wind ,op de fiets dan hé
Steense rat (17-11-2019 om 11:14)
@Anonymous; Dus omdat jij lekker met de hoop meepraat mag nu iedereen ineens doen wat hij wil? Verzin je eigen quotes en laat de politie iedereen beboeten die zich niet aan de regels houd Kan ik iig veilig over straat
Cookie-instellingen beheren