Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote integrale controle bedrijventerrein Westkapelle

Toegevoegd: 18-11-2019, 16.22 uur
Grote integrale controle bedrijventerrein Westkapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

WESTKAPELLE - De gemeente Veere heeft afgelopen vrijdag in samenwerking met de Politie Zeeland, de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD), Orionis Walcheren en met ondersteuning van de Taskforce Brabant Zeeland een integrale controle gehouden op een bedrijventerrein in Westkapelle.


De integrale controle vond plaats op een bedrijventerrein aan de Grote Zandweg. De controle was gericht op het voorkomen van ondermijnende criminaliteit en het verkrijgen. Ook kon er op deze manier een beter beeld verkregen worden van de bedrijven en de activiteiten die plaatsvinden op het bedrijventerrein.

De gemeente en de RUD controleerden op naleving van milieu eisen, bouwregelgeving en het bestemmingsplan. Orionis zag toe op naleving van de Participatiewet. De politie lette op signalen van ondermijnende criminaliteit, strafbare feiten en zorgde voor de veiligheid van de controleurs.

Tijdens de controle zijn er verschillende resultaten geboekt. Zo zijn er diverse kleine milieu overtredingen vastgesteld. Ook zijn er diverse voertuigen gecontroleerd, waarvan één in een verdachte situatie. Drie situaties bleken tijdens de controle in strijd te zijn met het bestemmingsplan en ook een aantal drinkgelegenheden, variërend in omvang en grootte, zijn ontdekt.

De instanties hebben ter plaatse veel gesprekken gevoerd en ontvingen veel positieve reacties.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750