www.hvzeeland.nl

Vrachtwagen Sint-Annaland geborgen

Toegevoegd: 23-11-2019, 14.41 uur

Vrachtwagen Sint-Annaland geborgen
Door: Manfred Berrevoets

SINT-ANNALAND - De vrachtwagen die gisteravond bij Sint-Annaland van de weg was geraakt is vanmiddag weer op de weg gezet en weggesleept.

De combinatie raakte gisteravond rond 18.40 uur op de Zoetwaterweg van de weg en kwam op zijn zijkant in de sloot terecht. Twee ambulances werden direct met spoed ter plekke gestuurd. Ook de brandweer rukte met spoed uitgerukt omdat er sprake zou zijn van een beknelling. Eenmaal ter plaatse heeft de brandweer de vrachtwagenchauffeur uit zijn voertuig bevrijd via de voorruit. De chauffeur is per ambulance met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis.

Op de weg waar het ongeluk gebeurde was het op dat moment glad door slik op de weg, na oogstwerkzaamheden. De vrachtwagen was daarbij aanwezig om de weg schoon te maken, maar week uit voor een tegemoetkomende lijnbus, kwam in de berm terecht en gleed de sloot in. Ook de lijnbus moest worden losgetrokken.

Zaterdagmorgen is door een bergingsbedrijf gestart met het bergen van de vrachtwagen. Deze klus was rond 14.30 uur afgerond. Tijdens de bergingswerkzaamheden was de weg afgesloten voor het verkeer.