Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 169 km

Overtreder heeft levende haai bij zich in tas

Toegevoegd: 24-11-2019, 14.56 uur
"Geen smoes, maar wel een heel bijzonder excuus", aldus de politie.
"Geen smoes, maar wel een heel bijzonder excuus", aldus de politie.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een fietser had vannacht wel een erg bijzonder excuus voor het negeren van het rode verkeerslicht: Hij had een levende haai bij zich in een tas.


Agenten zetten een bericht over het voorval op social media. Hierin wordt beschreven dat de fietser in het holst van de nacht voor rood reed en vervolgens werd staande gehouden voor een controle. Op de vraag waarom de fietser door rood licht reed antwoordde deze dat hij niet op tijd kon remmen omdat hij een vis bij zich had. “We horen veel smoezen en excuses, maar serieus... een vis?!”, zo schrijft de politie.

“Vervolgens werd het nog gekker, want de fietser zei ons: ‘Het is een haai!’”, zo vervolgen de Vlissingse agenten hun verhaal. De haai (volgens de politie een klein exemplaar) bleek in een kunststof ton te zitten en bedoeld te zijn voor een aquarium. "Geen smoes dus, maar wel een heel bijzonder excuus", aldus de politie, die er even later zelf getuige van was dat het dier in het aquarium werd geplaatst.

Het opvallende bericht van de Vlissingse agenten is inmiddels overigens ook opgepikt door landelijke media. Onder meer De Telegraaf en Hart van Nederland schrijven over het voorval.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jac (25-11-2019 om 20:35)
Belooft niet veel goeds voor de haai............. misschien kon ie beter door fietsen naar het Arsenaal, daar kunnen ze net wat beter voor zo'n mooi dier zorgen.
Lezer (24-11-2019 om 23:22)
Voor haaientanden moet je ook stoppen !
Moeder (24-11-2019 om 18:03)
In het holst van de nacht rijden de vreemdste figuren rond. .. Blij dat ik gewoon op bed lig.. Ze kunnen trouwens beter overdag controleren, dan is het erger om door rood te rijden, dan als er geen kip op straat is....
Richard (24-11-2019 om 16:48)
Maar he ondanks het vermaak blijft het November dus toch even aftikken graag.