Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
46 files van totaal 169 km

Jongeren gebruiken valse ID-bewijzen

Toegevoegd: 24-11-2019, 15.03 uur
Jongeren gebruiken valse ID-bewijzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op verschillende plaatsen op Walcheren hebben minderjarige jongeren dit weekeinde geprobeerd om horecagelegenheden binnen te komen met valse ID-bewijzen.


De politie zegt dat er alleen waarschuwend is opgetreden en dat de identiteitsbewijzen van zeker zeven minderjarigen zijn ingenomen. De ID-bewijzen stonden volgens de politie op naam van een andere, meerderjarige persoon.

Ondanks dat de politie nu alleen de kaarten heeft ingenomen, wil men wel anderen waarschuwen. Het tonen van een ID-bewijs van iemand anders of het uitlenen van je ID-bewijs aan iemand anders is namelijk strafbaar. “Er staat zelfs een maximale gevangenisstraf van 6 jaar op voor de persoon die zijn ID-bewijs ter beschikking stelt aan een ander met het oogmerk om dit ID-bewijs te laten gebruiken als ware aan hem verstrekt”, aldus de politie.

De ingenomen ID-bewijzen kunnen door de rechtmatige eigenaren worden afgehaald op het politiebureau aan de Achter de Houttuinen 10 in Middelburg. “Uiteraard voeren we dan graag een goed gesprek met de eigenaren van die ID-bewijzen”, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750