Weerbericht:
In het zuiden sneeuw, in het noorden een mistbank. Overdag af en toe zon
Verkeersinformatie:
Geen files

KNMI: 'Gevaarlijke rij-omstandigheden door mist'

Toegevoegd: 24-11-2019, 15.19 uur
Het zicht is lokaal erg beperkt.
Het zicht is lokaal erg beperkt.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In onze provincie is plaatselijk sprake van dichte mist. Daarvoor waarschuwt het KNMI, dat code geel heeft afgekondigd.


Volgens het weerbureau kan door de mist het zicht 'slecht' zijn. Hierdoor kunnen gevaarlijke rij-omstandigheden ontstaan. “Pas snelheid aan en houd voldoende afstand. Mist kan verraderlijk zijn door plotseling optreden. Volg weerberichten en waarschuwingen”, zo luidt het advies van het KNMI.

De waarschuwing geldt op dit moment tot zeker 18.00 uur in zowel Zeeland als Zuid-Holland. "De mist breidt zich langzaam in noordoostwaartse richting uit", aldus de meteorologen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Cijsow (26-11-2019 om 13:53)
Mistig of niet, als je een autorit maakt van een half uur kom je al gauw meerdere gebreken aan verlichting tegen.
Nel (26-11-2019 om 11:07)
Kees een bericht op de radio "let op er is mist"!!??? Zie je dat dan zelf niet???!!!! Dat is net zo erg als men zegt, de weg is gevaarlijk, nee de bestuurders gedragen zich niet naar de omstandigheden!
Fietsersbond Zeeuws Vlaanderen (25-11-2019 om 13:01)
Wat een ellende, kent een mens de verkeersregels tegenwoordig niet meer!? Verkeerde of geen lichten. Teveel licht enzzzzz. Alle lampen aan en mistachterlicht, wat al "extra fel" is. Dan nog eens met de voet op het rempedaal? terwijl men in de file voor de brug staat!! En dan ook nog eens het zicht goed was. Of men rijdt in dichte mist zonder lampen, omdat men de lichten op de dichte mistlaag verblindend vind. Blijf dan thuis. Of men gaat stapvoets rijden.
JV (25-11-2019 om 07:50)
@Kees, wat vaker moet waarschuwen? Wat vaker moeten nadenken! Dagrijverlichting etc voeren, en dus van achter geen verlichting... Niemand denkt meer na, maar doet zomaar wat in het verkeer. En dat zijn vooral de "ervaren" bestuurders!
Kees (24-11-2019 om 18:13)
Ze zouden eens wat vaker mensen moeten waarschuwen. Hoeveel mensen ik vandaag in de mist heb zien rijden zonder licht. Maar gelukkig waren er ook bestuurders die dit compenseerde met het voeren van het mistachterlicht binnen de bebouwde kom en zicht zeker meer dan 50 meter. Gewoon een spotje op de radio let op, het is mistig. Zorg je dat je goed zichtbaar bent!!
Achiel (24-11-2019 om 15:57)
Politie had beter vandaag op verlichting gecontroleerd. Op 18 kilometer zeker 50 mensen met of geen of foutieve verlichting. Vaak alleen de dagrijverlichting aan (alleen licht vooraan) en dan nog de vele defecte lampen....
Cookie-instellingen beheren