Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Grote brand in woning Clinge

Toegevoegd: 24-11-2019, 21.07 uur - Update: 24-11-2019, 23.22 uur
Door: Manfred Berrevoets

CLINGE - De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een grote brand in een woning in het Zeeuws-Vlaamse Clinge. De gehele bovenverdieping stond in brand. De schade is groot.


De brand werd rond 20.45 uur gemeld als een schoorsteenbrand in een woning aan de Teerlingstraat. Een blusvoertuig en een hoogwerker gingen met spoed ter plaatse. Even voor 21.00 uur werd het incident opgeschaald naar middelbrand en werd er nog een extra bluswagen opgeroepen.

Om 21.07 uur gaf de brandweer het sein grote brand. Zowel Nederlandse als Belgische brandweerlieden bestreden de brand. De brand woedde namelijk op zo'n 150 meter van de landsgrens. De Zeeuwse brandweer zette twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen in. De Vlaamse collega's zetten ook twee voertuigen in.

De brandweer zette al snel in op het redden van het naastgelegen pand. Dit is gelukt. De woning waarin de brand uitbrak heeft wel flink wat schade opgelopen. De bovenverdieping is geheel uitgebrand, de benedenverdieping heeft veel waterschade.

De bewoners konden op tijd naar buiten komen maar zijn wel onderzocht door de ambulancedienst. Voor zover bekend hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis. Rond 22.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er zal nog enige tijd worden nageblust. De rook is grotendeels verdwenen, er is alleen nog sprake van stoomvorming.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekendgemaakt. Hiernaar zal nog onderzoek worden gedaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Harrie Weemaes (25-11-2019 om 12:53)
Brand in Clinge!!!!!! Weer geen bluswater aanwezig. Voor de zoveelste keer.:-( . Deze keer geen menselijke slachtoffers. Hoe lang nog wachten op water?
Cookie-instellingen beheren