www.hvzeeland.nl

Grote brand in woning Clinge

Toegevoegd: 24-11-2019, 21.07 uur - Update: 24-11-2019, 23.22 uur

Grote brand in woning Clinge
Door: Manfred Berrevoets

CLINGE - De brandweer is zondagavond uitgerukt voor een grote brand in een woning in het Zeeuws-Vlaamse Clinge. De gehele bovenverdieping stond in brand. De schade is groot.

De brand werd rond 20.45 uur gemeld als een schoorsteenbrand in een woning aan de Teerlingstraat. Een blusvoertuig en een hoogwerker gingen met spoed ter plaatse. Even voor 21.00 uur werd het incident opgeschaald naar middelbrand en werd er nog een extra bluswagen opgeroepen.

Om 21.07 uur gaf de brandweer het sein grote brand. Zowel Nederlandse als Belgische brandweerlieden bestreden de brand. De brand woedde namelijk op zo'n 150 meter van de landsgrens. De Zeeuwse brandweer zette twee blusvoertuigen, een hoogwerker en een waterwagen in. De Vlaamse collega's zetten ook twee voertuigen in.

De brandweer zette al snel in op het redden van het naastgelegen pand. Dit is gelukt. De woning waarin de brand uitbrak heeft wel flink wat schade opgelopen. De bovenverdieping is geheel uitgebrand, de benedenverdieping heeft veel waterschade.

De bewoners konden op tijd naar buiten komen maar zijn wel onderzocht door de ambulancedienst. Voor zover bekend hoefde er niemand mee naar het ziekenhuis. Rond 22.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Er zal nog enige tijd worden nageblust. De rook is grotendeels verdwenen, er is alleen nog sprake van stoomvorming.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekendgemaakt. Hiernaar zal nog onderzoek worden gedaan.