Weerbericht:
Zonnig en droog weekeinde, in het zuiden zomers warm
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Boete voor varen over mistige Oosterschelde

Toegevoegd: 25-11-2019, 20.55 uur
Boete voor varen over mistige Oosterschelde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft dit weekeinde de bestuurder van een motorboot bekeurd omdat deze over de Oosterschelde voer terwijl het erg mistig was.


De motorboot was niet voorzien van een radarinstallatie en dat brengt bij beperkt zicht volgens de Landelijke Eenheid Zuidwest van de politie grote risico's met zich mee. Daarom kreeg de schipper een proces-verbaal.

De politie raadt mensen die op het water worden overvallen door dichte mist om stuurboord wal te houden, de marifoon goed uit te luisteren en op de dichtstbijzijnde daarvoor geschikte plaats stil te gaan liggen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ Joris (27-11-2019 om 12:41)
Ah, we hebben een expert! Nou, fijn dat dat opgehelderd is door uw kennis en ervaring.
Mic (26-11-2019 om 20:37)
Gewoon goed werk van de politie . Wellicht vergeten dat nog niet zo heel lang geleden 3 mannen zijn verongelukt in hun visbootjes in de mist op de Oosterschelde ?
Joris (26-11-2019 om 07:28)
De mist was niet zo dik dat de agenten de boot niet konden zien dus ik denk hier aan een gevalletje 'spijkers op laag water zoeken'. Liepen waarschijnlijk achter met hun bonnenquotum anders is dit niet te verklaren.