Weerbericht:
Komende nacht en zondagochtend regen. Vooral langs de kust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning en schuur drugslab Rilland half jaar dicht

Toegevoegd: 28-11-2019, 19.29 uur
De ontmanteling van het drugslab dat in juli werd aangetroffen in Rilland.
De ontmanteling van het drugslab dat in juli werd aangetroffen in Rilland.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Tim Koster

RILLAND - Burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal heeft de woning en de schuur aan de Duivenhoek bij Rilland, waar eerder dit jaar een drugslaboratorium werd aangetroffen, afgesloten voor de duur van een half jaar.


Op het perceel werd in juli 2019 door de politie een laboratorium voor het produceren van synthetische drugs en een handelshoeveelheid harddrugs aangetroffen.  In de schuur bij de woning werd ruim 400 gram MDMA aangetroffen. Deze hoeveelheid harddrugs, evenals andere aangetroffen attributen, zoals drukketels, gasflessen en verschillende chemicaliën ten behoeve van het productieproces van MDMA, duiden op de handel in verdovende middelen.  

De gebeurtenissen zijn voor burgemeester Van Egmond aanleiding om de woning en schuur voor zes maanden te sluiten. De sluiting gaat in op 28 november 2019 en duurt tot 28 mei 2020. Burgemeester Van Egmond licht haar besluit als volgt toe: ”De sluiting van dit drugspand past in het beleid van de gemeente Reimerswaal. We treden hard op tegen drugshandel en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt. Het veiligheidsgevoel van onze inwoners en de leefbaarheid in de dorpen en in het buitengebied staan daarbij bij mij voorop. Samen met de politie en het Openbaar Ministerie, woningcorporaties en andere samenwerkingspartners blijven we de strijd aangaan tegen drugs en drugsoverlast. Ik roep de inwoners van Reimerswaal dan ook op om alle drugsactiviteiten te blijven melden bij politie of via Meld Misdaad Anoniem, zodat de politie snel in kan grijpen”.  

Het besluit tot sluiting houdt in dat het voor iedereen gedurende een periode van zes maanden verboden is de woning en de bijbehorende schuur aan de Duivenhoek in Rilland te betreden. Overtreding van het verbod is strafbaar


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (28-11-2019 om 20:43)
”De sluiting van dit drugspand past in het beleid van de gemeente Reimerswaal. We treden hard op tegen drugshandel en alle overlastvormen die dat met zich meebrengt Je treed toch pas hard op als je de boel laat slopen of niet dan?