Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 352 km

Celstraffen geëist voor steekincident Breskens

Toegevoegd: 30-11-2019, 10.01 uur
Celstraffen geëist voor steekincident Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Twee Oostburgers, de 25-jarige W. L. en zijn 19-jarige kameraad S. R. hoorden vrijdag celstraffen van respectievelijk drie jaar tegen zich eisen. Het duo wordt door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk gehouden voor een poging moord op een 19-jarige inwoner van Breskens.


Tijdens de visserijfeesten ontstond er tussen R., L. en een groep Bressiaanders een onaangename sfeer, waardoor de twee het beter vonden om te vertrekken. Niet veel later zagen ze één van die mannen fietsen. L. rende op hem af en trapte hem van de fiets. Vervolgens rende het slachtoffer weg, achtervolgd door L. en R. L. had tijdens die achtervolging al een mes in zijn hand. Of R., zoals werd beweerd, een taser bij zich had werd tijdens de behandeling van de zaak niet duidelijk.

Het slachtoffer kwam op enig moment ten val en L. viel bovenop hem, waarbij het mes stomtoevallig in de rug van het slachtoffer belandde. De vijf centimeter diepe steekwond bleek gelukkig een oppervlakkige wond zonder nadelige gevolgen te zijn.Dat L. diverse keren beweerde dat het nooit zijn bedoeling was geweest om te steken, liet officier van justitie Rob Rammeloo maar voor wat het was. ,,U had van begin af aan de bedoeling om het mes in te zetten en het mes was groot genoeg om het slachtoffer dodelijk te kunnen verwonden.''

Volgens de advocaten van het duo moesten zij worden vrijgesproken van in ieder geval de poging moord omdat het allemaal 'toeval en een ongelukje was geweest'.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
cq (30-11-2019 om 14:47)
Wat ik mij afvraag wat zich tegenwoordig huisvest in West Zeeuws Vlaanderen, zowel in Breskens als Oostburg. Ik zou wel eens de geweldsmisdrijven in kaart gebracht willen zien.Als ik zo eens rondkijk, zet ik wel eens grote vraagtekens, zou je zeggen heeft de politiek het in de hand zeg ik nee!
Cookie-instellingen beheren