Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer honderden kilo’s coke gevonden tussen bananen

Toegevoegd: 30-11-2019, 19.19 uur
Weer honderden kilo’s coke gevonden tussen bananen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

VLISSINGEN - De douane heeft in de haven van Vlissingen opnieuw honderden kilo’s cocaïne gevonden tussen een lading bananen.


Via een persbericht heeft de belastingdienst laten weten dat er 750 kilogram cocaïne is onderschept. Speurhonden en medewerkers van de mobiele scan hebben de cocaïne ontdekt in dozen tussen de bananen. De container was afkomstig uit Ecuador en bestemd voor een bedrijf in Roemenië. De drugs zijn door de douane in beslag genomen en in samenwerking met een bewakingseenheid van de politie vervoerd. Op last van de officier van justitie is de cocaïne vernietigd.

In oktober heeft de douane ook een lading cocaïne afkomstig uit Ecuador onderschept in de haven van Vlissingen. De ruim 1000 kilogram cocaïne werd toen gevonden op een schip. Ook deze lading drugs zat verstopt in dozen tussen de bananen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Clara (5-12-2019 om 16:06)
@Bram: U bent nogal op de hoogte van deze enge praktijken, schijnbaar een ervaringsdeskundige op het gebied van drugsgebruik/handel? Of zie ik dat hopelijk verkeerd?.
Bram (2-12-2019 om 06:54)
@wdfaasse. Niet te snel juichen deze 750 kilo is een inimini druppeltje op extreem hete gloeiende plaat. Gaat niemand iets van merken iedereen gewoon nog lekker aan de snuif en de base. Waarschijnlijk hebben ze al 7500 kilo uit een container gehaald toen ze 750 kilo groot in de media gooide hahaha... Kansloze missie.
Japie 12 (1-12-2019 om 12:18)
Ja AD dat zou mooi zijn alles onderzoeken maar de EU en regeringen vinden computersystemen belangrijker dan daadwerkelijk mensen op de grond.. Politie heeft personeel tekort omdat ze liever nieuwe mercedes'n kopen e.d. dan mensen.. Van 1 mercedes kun je 2 agenten heel jaar laten lopen.. Douane is ook bezuinigd, de mensen willen wel meer controleren maar er is geen personeel genoeg.. Vlissingen zag je in de jaren 80 elke dag wijkagenten als voorbeeld, nu heb ik al zeker 11 jaar nog geen agent gezien in de wijk.. Die zitten nu allemaal achter een beeldschermpje misdaad te zoeken.. Luchtvrachten worden helemaal bijna niet gecontroleerd.. We hadden NOOIT open grenzen en EU moeten beginnen !
Mijn mening (1-12-2019 om 01:00)
Geweldig!!! Weg met die zooi.
AD. (30-11-2019 om 21:02)
Alle containers uit zuid amerika bevatten wel iets wat met drugs te maken heeft maar die met bananen schijnen toch wel de voorkeur te hebben. dus alles wat uit die streek komt helemaal onderzoeken en niet via steekproeven want dan gaat er meer door dan er word ontdekt en dat is nu net de bedoeling van de onderwereld die 10 ton verscheept en als er dan 1 ton aankomt is de winst binnen en de douane tevreden.
wdfaasse (30-11-2019 om 19:34)
Gelukkig die rotzooi gevonden cocaïne en wel 750 kg door speurhonden gevonden wat een geluk als zo,n opgeleide hond zoveel bijdraagt tot vinden van die rommel.