Weerbericht:
Eerst plaatselijk mist, later een enkele bui. Zondag meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Bestuurder rijdt met valse kentekenplaten

Toegevoegd: 02-12-2019, 12.06 uur
Bestuurder rijdt met valse kentekenplaten
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SINT KRUIS - De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 30-jarige automobilist aangehouden die mogelijk met valse Belgische kentekenplaten reed.


Agenten zagen rond 02.45 uur dat de kentekenplaten op de auto en de aangekoppelde aanhanger van elkaar verschilden. Zij wilden de bestuurder controleren, maar hij verhoogde zijn snelheid. Na een korte achtervolging kon de politie hem op de Kerkweg laten stoppen.

In het voertuig lagen mogelijk nog 2 Belgische kentekenplaten die als gestolen gesignaleerd stonden. Agenten vonden ook twee gripzakjes met hennep en een zakje met vier pillen. Er is bloed afgenomen om te constateren of de bestuurder onder invloed reed. De woonplaats van de verdachte is onbekend. Hij zit vast voor nader onderzoek.

De politie zal een boete uitschrijven voor het rijden met valse kentekenplaten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwsvlaamse (3-12-2019 om 15:37)
Dit gebeurd te veel, in Philippine stond er ook al een hele tijd een auto met Belgisch kenteken geparkeerd. De auto was ook gestolen, niemand die iets wist, ja toen de politie buurtonderzoek ging doen was er een man die gezien had dat iemand de auto daar parkeerde, maar ja. Men parkeert wel eens meer in een straat iets verderop. Soms hoor je dat ze valse platen bij hebben als er smog is en bepaalde kentekens niet in de stad mogen rijden. Gaat nu met de milieuzones nog veel meer gebeuren!!!
AD. (2-12-2019 om 16:00)
Wat is dat nu weer voor onzin om te zeggen dat de bestuurder mogelijk met valse kentekenplaten rijd terwijl dat op vele manieren is bewezen en ook door de aanwezigheid van nog meer valse platen dus wat heb je meer nodig.
Japie 12 (2-12-2019 om 13:28)
Boete ? Die gaat hij betalen ja zonder vast verblijfplaats ! Vasthouden en alles uitzoeken.. Als hij nergens een woonadres heeft dan heeft dat uiteraard een reden dat hij niet gevonden wil worden ! En valse kentekenplaten rijden er genoeg rond, dit is helaas de enigste kans dat je ze kan pakken.. Met scannen vind je die auto's niet met valse platen, die platen horen meestal bij een auto die wel alles betaald en APK doet dus via kenteken gaat er geen alarm af maar hij kan alsnog op een gestolen auto zitten met zelfde Merk en Type natuurlijk ! Dat zie je pas bij daadwerkelijke controle en/of aanhouding