www.hvzeeland.nl

Veel schade bij botsing auto en vrachtwagen

Toegevoegd: 02-12-2019, 22.09 uur

Veel schade bij botsing auto en vrachtwagen
Door: Tim Koster

TERHOLE - In Terhole is maandagavond veel schade ontstaan na een botsing tussen een personenauto en een vrachtwagen. Eén persoon raakte gewond.

De frontale botsing gebeurde rond 20.50 uur op de Rondweg (N290) bij Terhole. Twee ambulances en diverse voertuigen van de brandweer werden direct ter plekke gestuurd. In eerste instantie zou er mogelijk sprake zijn geweest van een beknelling. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek dit niet het geval te zijn.

De ambulancedienst heeft ten minste één gewonde, met onbekende verwondingen, overgebracht naar een ziekenhuis. Door de botsing kwam de auto zwaar beschadigd in de sloot tot stilstand. Ook de vrachtwagen liep bij de aanrijding forse schade op. De Rondweg is door het ongeval afgesloten voor al het verkeer.

Een team van de verkeerspolitie is ter plaatse om de situatie in kaart te brengen. Naar de toedracht van de aanrijding wordt nog onderzoek gedaan. De vrachtwagenchauffeur verklaarde dat de personenauto op zijn weghelft reed en hij hiervoor is uitgeweken. Zowel de personenauto als de vrachtwagen zijn weggesleept. Vervolgens is de weg schoongemaakt waarna deze weer kon worden vrijgeven.