www.hvzeeland.nl

Wilde achtervolging door Terneuzen

Toegevoegd: 03-12-2019, 16.22 uur

Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De politie heeft afgelopen nacht rond 01.00 uur, na een wilde achtervolging door Terneuzen, een 31-jarige man uit Nieuw-Namen aangehouden.

Agenten gaven de man op de Zuidlandstraat een stopteken voor een controle, maar dit negeerde de bestuurder en ging er snel vandoor. Er volgde een achtervolging door Terneuzen. Op de Churchilllaan besloot de man op een parkeerplaats te stoppen. Politiewagens hebben de auto vervolgens geblokkeerd om te zorgen dat hij niet meer weg kon rijden. De verdachte is vervolgens aangehouden.

Er is een blaastest afgenomen van de man waaruit bleek dat hij niet gedronken had. Hij weigerde vervolgens om mee te werken aan een speekseltest en een bloedonderzoek om te kijken of hij drugs gebruikt had. Hiervoor is dan ook direct zijn rijbewijs ingevorderd.

De auto, met Zwitsers kenteken, waarin de man reed wordt door de politie nader onderzocht. Zo wordt er onder andere gekeken naar de technische staat van het voertuig. Daarnaast krijgt de bestuurder een proces-verbaal voor zijn verkeersgedrag.