Weerbericht:
Zware windstoten. Regen, later buien. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
19 files van totaal 82 km

Proces-verbaal na scheppen voetganger op zebra

Toegevoegd: 07-12-2019, 10.59 uur
De voetganger werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
De voetganger werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De automobilist die gisteren een ongeluk veroorzaakte op een zebrapad op de Kennedylaan in Terneuzen heeft een proces-verbaal gekregen. De man reed een voetganger aan.


De automobilist, een 25-jarige man uit Sluis, reed rond 17.20 uur over de Kennedylaan. Op het zebrapad tussen de ALDI-supermarkt aan de ene zijde van de weg en de Leen Bakker aan de overzijde, kwam hij in botsing met een 31-jarige man die de weg overstak. Deze man, een inwoner van Sas van Gent, raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Na het ongeluk werd de man uit Sluis meegenomen naar het politiebureau. Hij is daar gehoord en van hem werden een alcohol- en speekseltest afgenomen. De man bleek geen alcohol of drugs te hebben gebruikt. Na het ongeluk was de Kennedylaan een uur lang dicht vanwege politie-onderzoek. De auto van de man is na afronding hiervan meegenomen naar het politiebureau en daar overgedragen aan de automobilist. Het voertuig is niet in beslag genomen geweest.

De automobilist heeft van de politie een proces-verbaal gekregen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (9-12-2019 om 07:16)
Deze weg moet de Gemeente Terneuzen gewoon sluiten, probleem opgelost. Vrachtverkeer moet je hier ook niet willen, zet er wat gezellige eettentjes en winkeltjes extra bij en het plan is geslaagd. Het is daar zo'n chaos.. gaat nergens meer over. Dit zal overigens de laatste niet zijn die voor zijn donder word gereden. Fietsers hebben daar ook voorrang, erg slim is dat ook niet!!
bram goeree (8-12-2019 om 00:00)
het is er niet beter op geworden op de Kennedylaan met al die oversteek plaatsen .natuurlijk moet je als weg gebruiker opletten maar zie het vaak genoeg dat ze overal oversteken en het klopt dat de verlichting op die plaats heel matig is .als je deze weg aanpast doe het dan ook goed .en misschien naast de zebra's een hekwerk plaatsen zodat voetgangers verplicht gebruik moeten maken van de zebra's nu was het in dit geval we op een zebra .misschien heeft het weer en de slechte verlichting er ook mee te maken zeker wanneer iemand donkere kleding draagt .maar hopen dat het goed afloopt voor het slachtoffer .en Japie jij trekt een conclusie die hier misschien dus helemaal niet van toepassing is
Piet Cijsouw (7-12-2019 om 22:38)
Met zoveel lantaarnpalen zou je denken dat je daar alleen maar hoeft op te letten.
Kees (7-12-2019 om 18:10)
Normaal is het 370 euro dacht ik voor het negeren van een zebra maar hoeveel is het als je dan ook nog eens een ongeluk veroorzaakt? 1000 euro?
lein (7-12-2019 om 17:23)
zicht ter plaatse was slecht met veel regen Met een zwarte jas waren de omstandigheden om iemand op een onverlicht zebra te zien er lastig Hier was niet echt veel aan te doen Veel pech
Dim (7-12-2019 om 16:20)
Ik reed daar vlak na het ongeval en het is daar slecht verlicht , sinds dat het nieuwe winkelcentrum er is, is het een gevaarlijk stukje weg geworden. Zeker als het donker is en regenachtig. Ik heb dat zelf ook al meerdere keren ondervonden. De weg infrastructuur is niet in orde . En om dan meteen de automobilist te beschuldigen is lekker makkelijk. Zeker als je niet alle feiten kent. Voetgangers en fietsers dienen zelf ook op te passen. Geen enkele automobilist hoopt dit mee te maken. Hopelijk komt het goed met het slachtoffer.
Cookie-instellingen beheren