Weerbericht:
Vanavond en vannacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Traumahelikopter drie keer opgeroepen

Toegevoegd: 07-12-2019, 13.37 uur - Update: 07-12-2019, 18.52 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Traumateams zijn zaterdag aan het einde van de ochtend en het begin van de middag opgeroepen voor drie verschillende incidenten.


Vanuit Zierikzee kwam rond 11.00 uur een melding van een medische noodsituatie bij het sportpark aan de Lange Blokweg. Zowel de politie als de ambulancedienst en het traumateam van Rotterdam werden ter plekke gestuurd. De komst van de helikopter werd echter al snel geannuleerd.

Het tweede incident (beeldverslag) waarvoor een traumahelikopter werd opgeroepen, was rond 12.15 uur in Oost-Souburg. Hier moesten de hulpdiensten naar het Koopmansvoetpad. De opgeroepen Rotterdamse traumahelikopter landde echter niet in Oost-Souburg maar naast de A58 bij Arnemuiden.

Rendez-vous
Daar was een rendez-vous afgesproken en werd de patiënt korte tijd behandeld door het traumateam. Vervolgens werd de patiënt met spoed verder vervoerd naar een ziekenhuis. Vanwege de landing van de helikopter werd de Oude Rijksweg ter plekke enige tijd volledig afgesloten.

De derde melding was rond 12.30 uur bij botenbouwer Amels aan de Koningsweg. Voor dit incident werd de helikopter uit Nijmegen opgeroepen maar ook deze keer werd de inzet al snel geannuleerd. Ook de brandweer werd opgeroepen maar voor zover bekend was de inzet hiervan ook niet nodig. Volgens de politie was er sprake van een bedrijfsongeval en liep het slachtoffer slechts lichte verwondingen op en viel de situatie erg mee

Reanimatie
De hulpdiensten zijn in de tussentijd overigens ook nog ingezet in Colijnsplaat. Hier was vanuit de jachthaven aan de Jachthavenweg rond 12.00 uur een melding binnengekomen van een mogelijke reanimatie. Zowel de politie als de ambulancedienst werden ingezet. Ook het first responderteam van de brandweer Colijnsplaat rukte uit maar voor deze melding werd geen helikopter opgeroepen.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren