Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Taxipassagier met gestolen iPhone opgepakt

Toegevoegd: 07-12-2019, 20.01 uur
De verdachte werd aangehouden op de Keersluisbrug in Vlissingen.
De verdachte werd aangehouden op de Keersluisbrug in Vlissingen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagavond in Vlissingen iemand uit een taxi gehaald en aangehouden omdat deze een mobiele telefoon bij zich had die eerder op de dag was gestolen in een supermarkt in Middelburg.


Een vrouw had in de supermarkt boodschappen gedaan en in een onbewaakt ogenblik had kennelijk iemand kans gezien om onder meer haar mobiele telefoon en pinpassen uit haar tas te stelen. Het slachtoffer ging naar het politiebureau in Middelburg om aangifte te doen. Agenten hielpen vervolgens bij het blokkeren van de pinpassen en ook werd aangifte opgenomen.

Bij de supermarkt werden de beelden van bewakingscamera’s veiliggesteld. De diefstal bleek duidelijk te zijn vastgelegd. In de tussentijd werd ook door agenten meegekeken met de locatie van de gestolen telefoon. Op de Apple iPhone was namelijk de functie ‘Zoek mijn iPhone’ geactiveerd waarmee op afstand kan worden bekeken waar het toestel zich bevindt.

“We zagen de routes die de verdachte aflegde. Ze gingen kriskras door een deel van Zeeland”, zo vertelt de politie. Uiteindelijk konden agenten dankzij de volgapp op de Keersluisbrug in Vlissingen een taxi klemrijden waarin een passagier zat die de telefoon bij zich had. De verdachte is aangehouden. De gestolen spullen zijn inmiddels terugbezorgd aan de eigenaresse.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Japie 12 (8-12-2019 om 12:39)
Mooi actie, echt goed Politie ! Nu nog meer agenten aannemen burgemeester en meer wijkagenten die meer tijd hebben om Narco City of Crimi City ( Vlisingen ) aan te pakken !Als de overheid en provincie NU direct investeren in aanpak misdaad e.d. kunnen we de schade van 30 jaar te tolerant zijn misschien inhalen, dan is het de volgende generatie misschien minder... Nu zie je het effect van 30 jaar lang te slap zijn ( overvloed aan drugs en misdaad ) dus als je het nu KEIHARD aanpakt en goed, dan zien we over 10 tot 30 jaar misschien het positieve effect ! En open grenzen ( EU ) is ook mislukt !
Cookie-instellingen beheren