www.hvzeeland.nl

Taxipassagier met gestolen iPhone opgepakt

Toegevoegd: 07-12-2019, 20.01 uur

Taxipassagier met gestolen iPhone opgepakt
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagavond in Vlissingen iemand uit een taxi gehaald en aangehouden omdat deze een mobiele telefoon bij zich had die eerder op de dag was gestolen in een supermarkt in Middelburg.

Een vrouw had in de supermarkt boodschappen gedaan en in een onbewaakt ogenblik had kennelijk iemand kans gezien om onder meer haar mobiele telefoon en pinpassen uit haar tas te stelen. Het slachtoffer ging naar het politiebureau in Middelburg om aangifte te doen. Agenten hielpen vervolgens bij het blokkeren van de pinpassen en ook werd aangifte opgenomen.

Bij de supermarkt werden de beelden van bewakingscamera’s veiliggesteld. De diefstal bleek duidelijk te zijn vastgelegd. In de tussentijd werd ook door agenten meegekeken met de locatie van de gestolen telefoon. Op de Apple iPhone was namelijk de functie ‘Zoek mijn iPhone’ geactiveerd waarmee op afstand kan worden bekeken waar het toestel zich bevindt.

“We zagen de routes die de verdachte aflegde. Ze gingen kriskras door een deel van Zeeland”, zo vertelt de politie. Uiteindelijk konden agenten dankzij de volgapp op de Keersluisbrug in Vlissingen een taxi klemrijden waarin een passagier zat die de telefoon bij zich had. De verdachte is aangehouden. De gestolen spullen zijn inmiddels terugbezorgd aan de eigenaresse.