Weerbericht:
Regen, later buien en zware windstoten. Vrijdag afnemende wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 6 km

Afvalbak opgeblazen? 400 Euro kosten

Toegevoegd: 08-12-2019, 21.48 uur
Een opgeblazen afvalbak.
Een opgeblazen afvalbak.
© Foto: Gemeente Terneuzen
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - De gemeente Terneuzen roept haar inwoners op om na te denken over de kosten voor de gemeenschap als deze middels vuurwerk worden vernield.


De gemeente laat via Facebook weten dat er de afgelopen tijd al verschillende openbare prullenbakken zijn vernield. De kosten per bak? Ongeveer 400 euro, zo meldt de gemeente. Omdat er rond de jaarwisseling vaker afvalbakken worden opgeblazen met vuurwerk, worden vanaf maandag bakken preventief weggehaald. Volgens de gemeente gebeurt dat op de "meest kwetsbare locaties".

De gemeente roept haar inwoners echter op om eens na te denken voordat zij weer eens een afvalbak laten ontploffen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
exportzeeuw (10-12-2019 om 08:35)
mee eens sjaak.
Sjaak (9-12-2019 om 10:06)
Tja,dit lukt niet met een astronaut van intratuin. De schade door vuurwerk ontstaat bijna geheel door illegaal vuurwerk. Die hele discussie over verbieden van Intratuin-rotjes is dan ook niet meer dan een politieke afleiding van het eigen disfunctioneren want wat er echt moet gebeuren is handhaven. En laat die handhaving (politie) nu door diezelfde politiek in het kader van de minder-minder-ambtenaren discussie finaal zijn uitgekleed. Ook de EU blijkt een hopeloos zootje, de gloeilamp wordt verboden maar de Cobra's bestel je gewoon in Polen. Schaf dat zakkenvullende instituut alsjeblieft ook af. Huilie, huilie, maar zelf de grote boosdoener!!
exportzeeuw (9-12-2019 om 08:41)
ik heb echt een bloedhekel aan dit soort berichten. zelf ben ik een enorm vuurwerkliefhebber. het vuurwerk krijgt een slechte naam ,maar het is niet het vuurwerk dat de boosdoener is maar de knullige jeugd die zichzelf niet in de hand heeft. als er ergens een bushalte vernield word lees je dit ook niet terug, daar heb je geen vuurwerk voor nodig. tradities worden om zeep gehoplen door een hele kleine groep die het voor een ander verziekt.
Cookie-instellingen beheren