Weerbericht:
Bewolkt, op de meeste plaatsen droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Meer politiecontrole bij het JOP in Wissenkerke

Toegevoegd: 27-12-2003, 11.09 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant (PZC)

WISSENKERKE - De gemeente Noord-Beveland gaat proberen de overlast van oudere jongeren in Wissenkerke in te perken met meer politiecontrole en een afsluiting van het dreefje naar het JOP.

Een gesprek met de jongeren, op touw gezet door burgemeester C. van Liere, leverde bij de jongeren tot 18 jaar vruchtbare uitgangspunten op. De oudere jeugd, die al in auto’s rijdt, kwam echter niet opdagen. En juist die groep geeft de meeste overlast.

De jongere jeugd, die tot het einde van de avond gebruik maakt van het JOP, was volgens een woordvoerder van de gemeente Noord-Beveland heel goed aanspreekbaar door op het eigen gedrag. Die jongeren doen ook niet zoveel fout. Ze maken wel eens rommel, laten het liggen en roepen ook wel eens iets wat niet in goede aarde valt.

Vanuit het gemeentebestuur kwam het signaal dat er wel begrip is voor het feit dat de verveling en de lamlendigheid soms toeslaan. De gemeente heeft afgesproken dat de jeugd zeer binnenkort met voorstellen komt om iets leuks te ondernemen. De voorstellen zullen met de dorpsraad worden besproken. Het gesprek heeft ervoor gezorgd dat het gemeentebestuur een betere relatie met de jongere jeugd heeft kunnen vestigen.

Oudere jeugd
Het was de bedoeling op dezelfde manier met de oudere jeugd in gesprek te raken, maar die groep liet het afweten. Daardoor kon er niet gesproken worden over de auto’s die de hele avond en tot diep in de nacht met ronkende, stinkende motors en luidsprekers vol aan, de buurtbewoners uit hun slaap houden.

Onder de jongere jeugd leeft ook wel wat aversie tegen de oudere groep. Zodra de oudere jeugd oprukt naar het JOP, moeten de jongeren het veld ruimen. De gemeente wil de oplossing nu zoeken in een paaltje, dat met een sleutel kan worden omgeklapt. Mensen wier erf via het dreefje toegankelijk is, krijgen een sleutel. Auto’s kunnen op die manier niet meer bij het JOP komen.

Herrie
Om nachtelijke herrie, vernielingen en andere overlast in de kiem te smoren, wil de burgemeester de politie vragen meer te surveilleren bij het JOP op tijden dat de boosdoeners zich plegen te misdragen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren