Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de zuidwestkust
Verkeersinformatie:
Geen files

Man die eerder Zeeuwen oplichtte opnieuw opgepakt

Toegevoegd: 11-12-2019, 17.38 uur
Man die eerder Zeeuwen oplichtte opnieuw opgepakt
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - Vandaag is in Scheveningen een 55-jarige Nederlandse man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij internetoplichtingen.


In 2016 werd deze 55-jarige man ook al aangehouden voor het plegen van soortgelijke feiten. Hij is destijds tot 5 jaar cel veroordeeld door de rechter. Tijdens dat lopende onderzoek deden 69 mensen aangifte tegen de man. Kopers uit onder meer Nieuwerkerk, Clinge, Koudekerke en Noordgouwe zijn in die periode voor ruim twee ton gedupeerd.

In de periode tussen mei 2019 en oktober 2019 kwamen er bij de politie opnieuw aangiftes binnen. In totaal werd er 16 keer aangifte gedaan van oplichting via verkoopsites op internet. Steeds gingen de zaken over de verkoop van Stelcon-platen. Een persoon bood deze aan op de verkoopsites, vroeg een voorschot voor de levering van de platen, maar vervolgens leverde hij de platen niet. In totaal zou de aangehouden verdachte, door deze oplichterspraktijken, tienduizenden euro’s hebben  buitgemaakt.

De benadeelden die de platen bestelden zijn afkomstig uit het hele land. De politie is nog op zoek naar meer gedupeerden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (12-12-2019 om 12:02)
J. ja dat is het zieke systeem na goed gedrag en twee-derde van je straf te hebben uitgezeten ben je weer vrij .dit is wat veel mensen tegen de borst stuit .bv 20 jaar voor moord ,maar na een jaar of 13 en goed gedrag is die persoon weer vrij .dit is niet uit te leggen aan de gedupeerden en nabestaanden
Wim (12-12-2019 om 07:46)
Hoort die die man na zoveel inbraken en zoveel ellende bij mensen gebracht dat die man nooit meer van die ziekte van inbraken genezen kan,sluit hem op waar hij thuis hoort.
J. (12-12-2019 om 07:39)
Hoe is het mogelijk dat je in 2-16 tot 5 jaar cel bent veroordeeld en dat je in 2019 al een jaar aan het oplichten bent. Wie is er dan de crimineel, de dader of degene die hem vrij laat rondlopen