Weerbericht:
Wisselvallig. Vrijdag later op de dag veel wind langs de westkust
Verkeersinformatie:
Geen files

Middelburger nog zeker jaar langer in tbs-kliniek

Toegevoegd: 11-12-2019, 18.07 uur
Middelburger nog zeker jaar langer in tbs-kliniek
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De 32-jarige Middelburger J. B. die in 2009 in Middelburg werd veroordeeld tot twee jaar cel, tenuitvoerlegging van drie maanden cel van een eerder vonnis, een schadevergoeding van 2033 euro en tbs met dwangverpleging, zal nog zeker een jaar langer in de tbs-kliniek moeten verblijven. De rechtbank in Middelburg heeft dat woensdag beslist.


In Hoger Beroep kreeg B. twee jaar later anderhalf jaar plus tbs met dwangverpleging opgelegd. B., die destijds volgens de officier van vervelende veelpleger verworden was tot gewelddadige veelpleger, had samen met een vriend het plan opgevat om de stad in te gaan om daar in winkels te gaan 'jatten'. Er werden diverse winkels bezocht en ettelijke spullen gestolen, zo ook bij de Kruidvat. Later die dag zag de bedrijfsleider de winkeldieven lopen en ging er achteraan. Toen de man de vluchtende B. staande kon houden, en hem vasthield om hem aan de politie over te dragen trok B. een mes en stak de bedrijfsleider daarmee in het gezicht.

Tijdens de behandeling van de zaak probeerde B. de rechtbank te doen geloven dat hij uit pure zelfverdediging had gestoken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750