Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 190 km

Eis 18 maanden cel voor poging doodslag

Toegevoegd: 12-12-2019, 16.24 uur
Eis 18 maanden cel voor poging doodslag
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen een 38-jarige Zierikzeese is donderdag voor de rechtbank in Middelburg een gevangenisstraf van achttien maanden plus zes maanden voorwaardelijk geëist. De vrouw wordt verdacht van poging doodslag op haar partner.


In de vroege ochtend van 16 juni van dit jaar stak zij hem met een mes in de arm en zijn schouder. Volgens de vrouw had zijn absoluut niet gestoken, maar had ze met het mes gezwaaid om hem af te schrikken. De partner zou haar in een nekklem hebben genomen waardoor ze geen adem meer kreeg. Ze wist een mes van het aanrecht te pakken en had daarmee gezwaaid. "Ik wilde hem stoppen", zei ze tijdens de behandeling van de zaak.

De aanleiding van het geweld begon al eerder die dag op een terras, waar de partner vervelend gedrag zou hebben vertoond. Dat ging thuis verder en ontaardde uiteindelijk in het steken- of zwaaien. Haar partner had een totaal andere lezing van het gebeurde. De vrouw zou onder invloed van drank zijn geweest en klierig hebben gedaan. Thuis was ze na een woordenwisseling een mes gaan halen en had hem daarmee in zijn arm en schouder gestoken.

Uitspraak 24 december.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750