Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, in de middag en avond kans op een onweersbui
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar cel en 200 uur taakstraf voor steekincident Breskens

Toegevoegd: 13-12-2019, 16.54 uur
Jaar cel en 200 uur taakstraf voor steekincident Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag de 25-jarige Oostburger W. L. een gevangenisstraf van één jaar opgelegd voor poging tot zware mishandeling. Er was vier jaar geëist voor poging moord of poging doodslag, maar dat achtte de rechtbank niet bewezen.


De 19-jarige S. R., eveneens uit Oostburg kreeg in plaats van de gevorderde drie jaar celstraf een taakstaf van 200 uur opgelegd. In zijn geval vond de rechtbank eveneens dat poging moord of poging doodslag niet kon worden bewezen. Wel mishandeling en openlijke geweldpleging omdat hij op 3 augustus iemand met een sleutel had bewerkt. Het waren Visserijfeesten in Breskens en duidelijk was dat R., na de ruzie een dag eerder, niet welkom was in een café en werd bedreigd door het latere slachtoffer.

Niet veel later zagen R. en L. de betreffende jongeman fietsen. Ze renden naar hem toe en trapten hem van zijn fiets. Het slachtoffer rende weg, kwam ten val en kreeg van L. een mes in de rug gestoken. Volgens L. was dat gekomen doordat ze op elkaar vielen, maar dat leek de rechtbank erg onwaarschijnlijk. L. nam de benen en omstanders ontfermden zich over het slachtoffer. Het mes stak nog in diens rug. De verwondingen vielen gelukkig mee en een dag later was het slachtoffer alweer uit het ziekenhuis.

De rechtbank nam het L. met name kwalijk dat hij voor eigen rechter had willen spelen en dat hij de confrontatie zelf had opgezocht. Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt nog om in hoger beroep tegen het vonnis te gaan.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
dobre (14-12-2019 om 20:59)
sorry, maar waarom gaat het "slachtoffer" vrij uit. Hij is wel de aanzetter van het geheel en heeft het aan zichzelf te danken Ik spreek de "verdachten" niet vrij maar het "slachtoffer" gaat ook niet vrij uit. Hopelijk heeft het slachtoffer hier wat van geleerd.
Kees (14-12-2019 om 13:48)
Ik snap goed dat moord of doodslag niet bewezen kan worden geacht want met een sleutel kan je niemand vermoorden. Hoogstens een klein prikje die niet door de huid komt
Mijn mening (13-12-2019 om 17:16)
100jaar cel 1jaar taakstraf is beter.