Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Drenkeling schakelt hulp in met smartwatch

Toegevoegd: 13-12-2019, 22.14 uur
Drenkeling schakelt hulp in met smartwatch
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Tim Koster

ZONNEMAIRE - Een drenkeling die overboord was geslagen van zijn zeilboot op het Grevelingenmeer heeft vrijdagavond de hulpdiensten ingeschakeld met zijn smartwatch.


Nadat de man overboord was geslagen heeft hij nog enige tijd aan de zwemtrap van zijn boot gehangen maar kon niet meer aan boord komen. De man wist met zijn smartwatch de hulpdiensten in te schakelen. De verbinding werd echter snel verbroken waarop de Kustwacht direct meerdere eenheden alarmeerde.

De bemanning van beide reddingboten van station Ouddorp werden ter plekke gestuurd en hebben na enkele zoekslagen de man in goede gezondheid aangetroffen. Een ambulanceteam dat ter plaatse is gekomen heeft de man nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

De man kon later op de avond zijn reis zelf weer vervolgen.


 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (14-12-2019 om 13:46)
Kijk zo zie je maar weer dat voor zeilers een smartwatch van levensbelang kan zijn als je die nog kan bedienen.
Cookie-instellingen beheren