Weerbericht:
Van het zuidwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Schoorsteenbrand bij woning Burgh-Haamstede

Toegevoegd: 15-12-2019, 20.35 uur
De brandweer aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede.
De brandweer aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede.
© Foto: Brandweerpost Burgh-Haamstede
Door: Manfred Berrevoets

BURGH-HAAMSTEDE - De brandweer is zondagmiddag met spoed uitgerukt na een melding van een schoorsteenbrand bij een woning aan de Hogezoom in Burgh-Haamstede.


Rond 12.30 uur belden meerdere mensen het alarmnummer 112 met de mededeling dat er veel rook uit de schoorsteen kwam en er ook rook zichtbaar was binnen in de woning. Een blusvoertuig van de brandweer Burgh-Haamstede en hoogwerker van de brandweer Zierikzee werden vervolgens opgeroepen.

Ter plaatse is door de brandweer onderzoek gedaan. Hieruit bleek dat er halverwege de schoorsteen een blokkade zat. Met behulp van de hoogwerker is vervolgens de schoorsteen geveegd. Hierbij kwamen volgens de brandweer veel brandresten vrij in de openhaard. Deze zijn naar buiten gebracht en geblust.

Tot slot is de woning geventileerd en zijn er metingen gedaan. Hierna konden de bewoners weer terug naar binnen toe. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk, volgens de brandweer was de schoorsteen kortgeleden nog geveegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750