Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 27 km

Auto crasht na lange achtervolging

Toegevoegd: 17-12-2019, 13.23 uur
Auto crasht na lange achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

HULST - Dinsdagmorgen vroeg vond een achtervolging plaats in de gemeente Hulst. Deze eindigde na een botsing tussen de vluchtauto en een Belgische politieauto. De bestuurder werd door de Belgische justitie gezocht, hij stond gesignaleerd voor een gevangenisstraf.


Rond 01.15 uur ontstond in België een achtervolging met een auto, welke zich probeerde te onttrekken aan een politiecontrole. De vluchtauto en enkele achtervolgende Belgische politieauto's reden bij Kapellebrug Nederland binnen. Nederlandse agenten en een eenheid van de Koninklijke Marechaussee haakten aan. De achtervolging vond plaats in de buurt van Hulst, Clinge, Graauw en Nieuw Namen.

In Hulst reed de vluchtauto op de Paardenmarkt richting de Houtmarkt, terwijl een Nederlandse politieauto achter de auto reed. Bij een wegversmalling kwamen twee Belgische politiebusjes vanuit de tegenovergestelde richting. Een van de busjes stopte. De vluchtauto botste tegen deze politieauto en kwam tot stilstand.

In de auto zaten de bestuurder en een inzittende. Beide mannen werden aangehouden. De bestuurder bleek een man van 28 jaar uit het Belgische Kallo. De andere inzittende was een 20-jarige man uit het Belgische Vrasene. Het tweetal werd door de ambulancedienst onderzocht. Ze hoefden niet mee naar het ziekenhuis.

De mannen werden voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau in Terneuzen. Van de bestuurder werd een speekseltest afgenomen. Deze bleek positief op THC en amfetamine. Tegen deze automobilist wordt door de Nederlandse politie proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen en het rijden onder invloed van drugs.

De man uit Vrasene kreeg een bekeuring omdat hij geen identiteitsbewijs kon tonen. Tevens bleek dat de bestuurder door de Belgische justitie nog werd gezocht voor een gevangenisstraf van 18 maanden. Het tweetal is daarna aan de Belgische politie overgedragen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren