Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 15 km

Gewonde bij botsing in Ritthem

Toegevoegd: 18-12-2019, 08.15 uur
Het ongeval in Ritthem.
Het ongeval in Ritthem.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - Een bestuurder van een snelle elektrische fiets is vanmorgen bij Ritthem in botsing gekomen met een automobiliste en gewond geraakt.


Het ongeval vond rond 07.30 uur plaats op het fietspad langs de Ritthemsestraat (N662) ter hoogte van de Rammekensweg. De automobiliste zag de e-bike bij het oprijden van het fietspad vermoedelijk over het hoofd. Omdat de elektrische fiets een snelheid kan halen van maximaal 45 km/u was deze voorzien van een kentekenplaat en wordt hij aangemerkt als bromfiets.

Een toegesnelde ambulance heeft de bestuurder behandeld en met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Goes gebracht.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (18-12-2019 om 22:50)
Ze moeten die snelle elektrische fietsen gewoon weigeren, levensgevaarlijk met die snelheden en je hoort ze niet aankomen en rijden net zo hufterig als gewone fietsers dus geen richting aangeven e.d. Met deze snelheden en het domme gedrag vallen er nog veel meer slachtoffers.
Adri (18-12-2019 om 10:43)
Misschien is het een idee om deze snelle E-fietsen, naast een bromfietskenteken, ook bromfiets verlichting te laten voeren. Een zwarte fiets met een klein koplampje herken je in het donker heel erg moeilijk, laat staan dat je de snelheid kunt inschatten.
JGGoedhart (18-12-2019 om 09:41)
Hopenlijk gaat het met de fietser goed. Sterkte met herstel. Ik ben er altijd bang voor dat ik zelf met de auto ook wel eens een fietser met een electrisch aangedreven fiets zal aanrijden. Bij Ritthem, zowel vanuit de Zandweg als de Rammekensweg zijn 2 zeer slecht ziende punten. Als automobilist zie je niet snel in het donker het verschil tussen een gewone fietser en een electrisch aangedreven fiets. Er kan misschien iets gedaan worden met de verlichting daar of de verlichting van de electrische fiets anders maken dan een standaard fiets. Een brommer of scooter herken je in het donker ook veel sneller.
Cookie-instellingen beheren