Weerbericht:
Zaterdag perioden met zon en droog, zondag kans op een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Opstoppingen door boerenprotest in Zeeland

Toegevoegd: 18-12-2019, 09.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Protesterende boeren zorgen vanochtend in de provincie voor verkeers-opstoppingen. De politie probeert het protest in goede banen te leiden en heeft ook de Mobiele Eenheid (ME) ingezet.


Vanochtend om 08.00 uur maakte de politie al melden van boeren en bouwers die ook in de regio Zeeland-West-Brabant op weg waren om te demonstreren. Vanuit Zierikzee zijn boeren vanochtend over de Zeelandbrug richting Noord-Beveland gereden. Ze wilden via de A58 naar Middelburg maar daar heeft de politie een stokje voor gestoken. Er ontstond echter wel flink wat verkeershinder op zowel de Deltaweg als de Zeelandbrug zelf.

De politie raadt inmiddels aan om, als mensen toch besluiten de weg op te gaan, eerst aan de eigen veiligheid en die van de medeweggebruikers te denken. "Het lijkt erop dat de boeren met hun tractoren blijven bewegen door de provincie. Dat zal op meerdere plaatsen voor ernstige verkeersoverlast zorgen. Denk dus na voordat u de weg op gaat. Volg de aanwijzingen op die door de instanties gegeven worden. Ga niet keren of achteruit rijden op de snelweg en laat de vluchtstrook vrij voor hulpdiensten".

"Mochten er ergens tractoren een weg blokkeren of ergens ernstige hinder veroorzaken dan wordt het overige verkeer zo snel mogelijk omgeleid. De betreffende weg kan dan voor korte of langere tijd afgesloten worden uit oogpunt van veiligheid voor iedereen", zo vertelt de politie.

De boeren willen in Middelburg bij de rechtbank een petitie overhandigen. Ook zouden ze van plan zijn om naar het provinciehuis te gaan. In Middelburg zijn inmiddels ook de Mobiele Eenheid (ME) en het flexteam van de politie present.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse showride (18-12-2019 om 11:55)
Aan de ene kant snap ik de boeren wel. Aan de andere kant. Hoe ACHTERLIJK moet je wel niet zijn om met een tractor met een Vmax van 40km/h??? over de snelweg te willen rijden waar normale mensen graag 130km/h rijden en zelfs 30Tonners 80km/h rijden. Met een tractor op de snelweg is LEVENSGEVAARLIJK en kan in mijn ogen gezien worden als poging tot doodslag dan wel moord
Cookie-instellingen beheren