OM: Twee jaar cel voor ernstig ongeluk Langeweg

Toegevoegd: 18-12-2019, 15.36 uur

Bij het ongeluk raakte een inwoner van Sas ernstig gewond.
Bij het ongeluk raakte een inwoner van Sas ernstig gewond.
1
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg heeft woensdag tegen de 38-jarige Fransman F. D. uit Bruay sur l'escaut een rijontzegging van vier jaar en een celstraf van twee jaar geëist.

De officier van justitie vindt bewezen dat D. zich schuldig heeft gemaakt aan het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval in de ochtend van 11 september 2017. Bij het bewuste ongeval, dat plaatsvond op de Langeweg (N258) bij Axel raakte een inwoner van Sas ernstig gewond. Hij liep naast gebroken wervels een verbrijzelde voet op.

D. had de avond voor het ongeval nogal wat gedronken en stapte de volgende ochtend met naar later bleek 1.33 promille alcohol in zijn lijf in zijn auto. Zijn bril was hij vergeten. Met een snelheid van meer dan honderd kilometer per uur - zo was de schatting - reed hij over de Langeweg. Hij haalde ettelijke auto's in totdat het fout ging.

D. passeerde een vrachtwagen, kon ternauwernood een tegemoetkomende vrachtwagen tijdens het weer naar rechts sturen vermijden maar verloor direct de macht over het stuur. Hij kwam weer op de linker weghelft en knalde daar frontaal tegen een tegenligger met de Sassenaar achter het stuur. Na een langdurig ziekbed en revalidatie kan het slachtoffer weer redelijk lopen.

D. was niet ter zitting verschenen, zodat zijn zaak bij verstek werd behandeld. Mocht de rechtbank D. tot een gevangenisstraf veroordelen, dan wil officier van justitie Marieke Fimerius dat D. direct gevangen wordt genomen. Uitspraak 7 januari.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan de filatroop (18-12-2019 om 23:49)
@japie..onverteerbaar voor de nabestaanden..je kan het niet bevatten dat dit kan..ooit schreef pim fortuin de boeken .de puinhopen van paars..ze hebben er daar in politiek den haag helaas niks van geleerd
Japie 12 (18-12-2019 om 16:30)
Echt Nederland weer hé !!! Ze laten die gast gewoon naar hun eigen land gaan en dan denken ze ook nog zo stom dat ie ook wel bij de rechtbank komt opdagen ??? Hoe dom kun je zijn als justitie ! Deze man is allang naar Marokko/Tunesie gevlucht en komt nooit meer terug en die rijontzegging slaat NERGENS op hij mag in Frankrijk gewoon blijven auto rijden alleen niet in Nederland volgens de EU regels, daar zal hij echt niet mee zitten en geld zullen we nooit krijgen van hem ! Hij had gewoon direct in Nederland of Frankrijk voor 20 jaar de cel wegens doodslag in moeten gaan en nooit vrij gelaten moeten worden.. Ongelofelijk dat je iemand na zo'n misdaad terug laat gaan in vrijheid bah bah bah... Rechter, lig dit maar uit aan de nabestaanden !!!