Weerbericht:
Bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Gemeente: Boerenprotest rustig verlopen

Toegevoegd: 18-12-2019, 16.44 uur
Boeren met hun tractoren op het Abdijplein in Middelburg.
Boeren met hun tractoren op het Abdijplein in Middelburg.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De protestacties die boeren woensdag hielden bij de rechtbank en het provinciehuis in Middelburg zijn rustig verlopen. Dat zegt de gemeente Middelburg.


Een stoet trekkers ging vanochtend vanaf de Zierikzeese zijde de Zeelandbrug. Ze wilden vervolgens via de Deltaweg en de A58 naar Middelburg trekken, maar werden tegengehouden door de politie. Die vond het namelijk niet goed dat de boeren met hun traktoren de snelweg op zouden rijden.

Na overleg werd besloten via Noord-Beveland en de N57 naar Middelburg te gaan. Uiteindelijk kwam een stoet van 70 tot 100 trekkers naar Middelburg om actie te voeren. Eerst bij de rechtbank, later bij het provinciehuis. Bij de rechtbank werd een petitie overhandigd omdat de boeren het niet eens zijn met de verhouding van eventuele boetes bij boerenacties rondom distributiecentra tegenover de boetes die dierenrechtenactivisten krijgen wanneer ze stallen bezetten.

De gemeente Middelburg riep woensdagochtend mensen op om niet met de auto naar het centrum te komen als dat niet nodig was. Vanmiddag liet de gemeente weten dat de protesten hier en daar welliswaar voor wat extra verkeersdrukte zorgden, maar dat de sfeer goed was. "De boeren volgden de aanwijzingen van politie goed op en daardoor heeft de actie niet voor veel overlast gezorgd", aldus de gemeente.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bleep 2.0 (18-12-2019 om 17:32)
Klagen heeft geen zin in Nederland, dit kost de boer alleen maar diesel om te rijden en staken.. Stoppen met je boerenbedrijf en geen oogsten meer telen werkt veel beter, kijken wat regering dan zegt als jullie 3 jaar geen aardappels of uien telen en de winkels leeg raken door stakende boeren ! Dat helpt pas echt !!! Je kunt beter stoppen, ondernemersrisico heet dat beste boeren ! Dat moest ik ook, ik verdiende niks meer met mijn autobedrijf helaas, dan ga ik ook niet Den Haag bezetten toch ? Als je niks meer verdient moet je stoppen en wat anders gaan doen en niet eisen stellen, dat werkt averechts...Teel andere gewassen bijvoorbeeld en besteed het oogsten en zaaien uit aan een loonwerker.. Of verbouw je bedrijf naar camping ?
Cookie-instellingen beheren