Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 32 km

Inbrakenreeks op Walcheren: 'wees alert'

Toegevoegd: 18-12-2019, 18.07 uur
Inbrakenreeks op Walcheren: 'wees alert'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie ziet een piek in het aantal woninginbraken op Walcheren en roept daarom inwoners op om extra alert te zijn en verdachte situaties direct te melden via 112.


Sinds begin november zijn volgens de politie op Walcheren bijna dertig woninginbraken gemeld. De meeste van die inbraken vonden in de gemeente Middelburg plaats: negen in totaal. In de gemeente Vlissingen ging het om vier inbraken. In de gemeente Veere sloegen inbrekers hun slag in Aagtekerke, Koudekerke, Oostkapelle (2x) en Serooskerke.

Ook deze maand vonden al diverse inbraken plaats. "In de eerste 2,5 week van december werd in Middelburg reeds zes keer ingebroken. In Vlissingen werden in dezelfde periode vijf woningen door inbrekers bezocht", zo zegt de politie.

De inbraken vonden volgens de politie hoofdzakelijk 's avonds en 's nachts plaats. In het donker dus. "Meestal werd aan de achterzijde van de woning een ruit ingeslagen of een deur met een koevoet of schroevendraaier geforceerd. De inbrekers gingen vervolgens op zoek naar alles wat enige waarde heeft zoals laptops, tablets, geld, playstations, parfum, sieraden en dure kleding", aldus de politie.

De politie heeft het idee dat de inbrekers vaak uit de directe omgeving komen maar een duidelijk spoor naar de daders lijkt er nog niet te zijn. De politie heeft de inbrakenreeks echter nog in onderzoek en zal de komende periode ook extra toezicht houden. "Agenten gaan tijdens deze donkere dagen met speciale opdrachten de straat op en hopen daarmee de woninginbraken te stoppen en eventuele inbrekers op heterdaad aan te houden", aldus de politie.

Vandaag maakte de politie overigens ook bekend dat het aantal inbraken in de provincie tot nu toe dit jaar wel weer een stuk lager ligt dan vorig jaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren