Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Zeven jaar cel voor verkrachten vrouwen

Toegevoegd: 19-12-2019, 15.49 uur
Zeven jaar cel voor verkrachten vrouwen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 34-jarige S. T. uit Vlissingen, die ervan werd ervan verdacht dat hij de afgelopen twee jaar zeker zes vrouwen op zeer brute wijze heeft verkracht tijdens het daten, is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot zeven jaar cel plus het betalen van 47.000 euro schadevergoeding.


Van de zes verkrachtingen, waarvoor tien jaar cel was geëist, vond de rechtbank er twee niet bewezen. T. kwam met zijn slachtoffers in contact via datingsites. Na enkele afspraakjes sloeg hij toe, stelde het Openbaar Ministerie (OM) nadien. De vrouwen werden soms eerst bedwelmd. Ze werden ook geboeid, geslagen en op grove wijze verkracht. Eén van zijn slachtoffers raakte daardoor inwendig ernstig gewond.

In haar vonnis stelt de rechtbank dat T. “een grove inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke, psychische en, meer in het bijzonder, seksuele integriteit van de vrouwen. Ook in de toekomst zullen zij de consequenties daarvan nog ondervinden wanneer ze bijvoorbeeld opnieuw een relatie aangaan”.

T. zei tijdens de behandeling van de zaak half oktober dat het allemaal wel meeviel, temeer omdat de vrouwen na de seks terugkwamen. Hij noemde de seks welliswaar ruig en dominant maar er zou wel sprake zijn geweest van wederzijdse instemming. Zijn advocaat vroeg daarom om vrijspraak.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (19-12-2019 om 17:28)
Sluit hem maar levenslang op we kunnen hem missen als kiespijn. Ik wens hem het allerslechtste toe en een heel slecht nieuwjaar.
Kees (19-12-2019 om 16:52)
Toch ook vreemd van de vrouwen zelf. Normaal gesproken doet een vrouw na de verkrachting direct aangifte, soms durven ze dat ook niet begrijpelijk. Maar bij 1 keer stopt het altijd. Als je verkracht ben dan laat je dit niet nog een 2e en 3e keer gebeuren maar in dit geval hadden de dader en slachtoffers dus regelmatig seks. Ze beleven gewoon terug komen. Ik vermoed dat het om een SM relatie ging waar de vrouwen mee ingestemd hebben en die daarna een beetje uit de hand is gelopen waarna ze aangifte gedaan hebben na een keer of 10 seks.
Cookie-instellingen beheren