Weerbericht:
Bewolkt, nevelig en af en toe (mot)regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Kotter krijgt motorproblemen bij Breskens

Toegevoegd: 20-12-2019, 11.31 uur
Een collega-visser heeft de kotter uiteindelijk op sleeptouw genomen.
Een collega-visser heeft de kotter uiteindelijk op sleeptouw genomen.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - ​Donderdagochtend is de KNRM-reddingboot Zeemanshoop uitgevaren voor een kotter met motorproblemen. De reddingboot heeft vervolgens stand-by gelegen tot de kotter door een collega naar de haven van Breskens kon worden gesleept.


De kotter was op de Westerschelde onderweg richting de haven van Breskens toen er te weinig koelwater bij de motor bleek te komen. De schipper probeerde het probleem eerst zelf op te lossen maar toen dat niet lukte besloot hij via de Nederlandse Kustwacht hulp in te roepen om zo een stranding te voorkomen.

De Kustwacht alarmeerde op haar beurt de reddingbootbemanning. Eénmaal ter plekke werd besloten dat een collega-visser de kotter naar Breskens zou slepen. De KNRM lag stand-by totdat de sleepverbinding tot stand was gebracht en is daarna teruggegaan naar het station.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750