Weerbericht:
Winterse buien, in het zuidoosten eerst (natte) sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie zoekt gedumpt lijk op provinciegrens

Toegevoegd: 20-12-2019, 12.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

SINT PHILIPSLAND - De politie zoekt vandaag met duikers in het Schelde-Rijnkanaal ter hoogte van Sint Philipsland. Het scheepvaartverkeer is stilgelegd.


In het water wordt onderzoek gedaan naar de vermissing van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. De man is sinds juni vermist. De politie gaat ervan uit dat de man met geweld om het leven is gebracht.

Wat er precies met de loodgieter is gebeurd, is niet duidelijk. De politie heeft inmiddels zeven verdachten aangehouden. Zondagavond 2 juni vertrok hij uit zijn woning in Lint. Tegen zijn vrouw zei de man dat het om een spoedklus ging. Sindsdien is de man niet meer gezien.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat Van der Heyden die avond bij een Nederlandse vrouw in het Belgische Zoersel is geweest met wie hij een relatie had. Zij is een van de verdachten die nu vastzitten. In de dagen na 2 juni is de bestelbus van de loodgieter meerdere keren gesignaleerd in West-Brabant.

De bestelbus van Van der Heyden is door de politie onderzocht. Daarbij werden bloedsporen gevonden. De politie denkt dat de loodgieter door geweld om het leven is gebracht op in de directe omgeving van het woonwagenkamp aan de Westlandse Langeweg in Steenbergen. Nadat Van der Heyden om het leven zou zijn gebracht, zou zijn lichaam in stukken zijn gehakt of verbrand. De resten zouden daarna zijn vervoerd in een speciekuip en gedumpt in de omgeving.

Bij de politie is informatie binnengekomen dat (delen van) het lichaam van Van der Heyden in het Schelde-Rijnkanaal gedumpt zijn. Meerdere duikers zoeken vandaag in het water. Daarnaast wordt er ook met een sonarboot gezocht.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ri (20-12-2019 om 15:56)
Aller eerst enorm veel steun betuiging naar de familie en nabestaande van deze man.. Als slot, hoe triest ben je als dit ├╝berhaupt in je kop kan opkomen zeg, en dan zitten er mensen vast met een degelijke TBS met dwangverpleging. Hoop dat de daders snel gevonden worden door politie (Of door bepaalde mensen, zodat ze nooit meer gevonden worden).
Cookie-instellingen beheren